Frykter flere MC-klubber

Flere MC-klubber kjemper om å få fotfeste i Bergen. Representanter for Outlaws, Hells Angeles og Bandidos er observert i byen, sier politiet.

Outlaws

Outlaws er en av klubbene som politiet mener er i ferd med å etablere seg i Bergen.

Foto: NRK

– Alle de tre klubbene har vært på hyppige besøk i Bergen, tydelig for å finne klubber de kan rekruttere. Slik vil de få et fotfeste i byen, sier politiinspektør Norvald Visnes ved Hordaland politidistrikt.

Uten faste medlemmer

De beryktede MC-organisasjonene er mistenkte for å stå bak organisert kriminalitet, og er kjente for å ha sine kanaler for salg av illegale varer i alle storbyer.

Bergen er den eneste storbyen i landet som er uten faste medlemmer, men Renegades er prøvemedlemmer i Hells Angels og politiet regner med at de blir fullverdige medlemmer i løpet av året.

– Følger ikke norsk lov

– Når de har fått status som hangaround så regner jeg med at alle vet hva de gjør, og at de jobber for å få en høyere status innen HA-systemet. Da må de utføre de oppdrag de blir satt til. I første omgang betyr det at de er løpegutter for de mer etablerte. Så får de nok større oppgaver etter hvert, sier Visnes.

Hva betyr det?

– Så lenge de erklærer at norsk lov ikke gjelder for dem, så vil de utføre den type virksomhet som de kan tjene penger på, sier han.

Tirsdag sendte Brennpunkt programmet «Engler uten grenser» som har sett nærmere på Hells Angels i Norge. Her kan du lese alt om dokumentaren: Broderskapet

Uønsket i kommunen

Bergen kommune sier at de ikke ønsker at disse klubbene skal etablere seg i byen.

– Vi har vært svært tydelige på at vi ikke ønsker kriminell virksomhet velkommen til Bergen, og vil gjøre det vi kan for å unngå dette, sier byrådsleder Monica Mæland. Hun sier de har flere muligheter til å stoppe dem.

– Vi er regulerings og byggesaksmyndighet, det betyr at vi kan nekte å etterkomme søknader hvor det foreksempel søkes etter å sette opp gjerder, sier hun.

Sjekk MC-klubbene i din by: Dette er klubbene