Hopp til innhold

Dette er den barnehageansatte i Bergen

Den barnehageansatte erkjenner overgrep mot flere barn i Bergen. Her er det vi vet om den 31 år gamle overgrepssiktede mannen.

Barnehageansatt erkjenner overgrep mot flere barn

ERKJENNER OVERGREP: En barnehageansatt i 30-årene (innfelt) er siktet for overgrep mot fem barn i to barnehager i Bergen. Mannen har i avhør erkjent overgrep mot flere barn.

Foto: Hommedal, Marit / NTB Scanpix/Faksimile fra Facebook

Mannen (31) ble fredag pågrepet av sivilt politi i barnehagen i Bergen han jobber i, mistenkt for voldtekt av en fire år gammel gutt.

Han har i avhør erkjent overgrep mot flere barn. Nå er mannen siktet for overgrep mot fem barn i to barnehager i Bergen.

I avhør skal han ha tilstått overgrep mot fire andre, navngitte barn. Barna går i to ulike barnehager mannen har jobbet i. NRK har fått bekreftet at samtlige ofre i overgrepssaken er gutter.

Flyttet til Bergen i 2010

NRK har opplysninger om at den overgrepssiktede mannen er født i 1984. Han har bodd store deler av livet sitt på Østlandet. 31-åringen flyttet til Bergen i 2010 og har bodd der siden.

I 2011 begynte han å jobbe i en barnehage i Bergen. Mannen har også jobbet ved andre barnehager i Bergens-området. Han har også jobbet i barnehage i flere år før han flyttet til Bergen.

Mannen står ikke oppført i strafferegisteret her i landet, og har levert to plettfrie vandelsattester.

Politihuset i Bergen.

ETTERFORSKER SAKEN: Politiets teori er et den barnehageansatte på utspekulert vis skal ha forgrepet seg på fem gutter i to bergensbarnehager.

Foto: Vidar Gudvangen

Fortalte foreldrene om hva som hadde skjedd

Bakgrunnen for at mannen fredag ble pågrepet, var at den fire år gamle gutten fortalte sine foreldre om hva som hadde skjedd. Overgrepet skal ha skjedd to dager tidligere i den kommunale barnehagen.

Da 31-åringen ble pågrepet, tok politiet også beslag i mannens datautstyr og siktet ham i tillegg for å ha lastet ned overgrepsbilder av barn fra nettet.

Mannen skal ha lastet ned overgrepsmateriale, bilder og videoer, av seksuelt misbrukte barn på nettet siden 2006.

Lederen i barnehagen hvor saken startet, var svært preget tirsdag. Hun tok til tårene flere ganger mens NRK snakket med henne.

Høy stjerne i idrettsmiljøet

Den siktede har vært aktiv i et idrettsmiljø i byen og har trent jenter ned i tiårsalderen, skrev Bergensavisen. Ved siden av jobben i barnehagen, har han hatt en høy stjerne hos barna i dette idrettsmiljøet.

Ifølge avisens opplysninger hadde han hyppig kontakt med jentene på sosiale medier utenom treningstid. På Facebook er mannen avbildet en mengde ganger i forbindelse med idrettsaktiviteter.

Flere har oppfattet den populære treneren som i overkant pågående med komplimenter og tilbakemeldinger til jentene. Alle uttrykker likevel at de er sjokkert over overgrepssaken som nå rulles opp.

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker, de to første ukene i full isolasjon. Han samtykket i fengslingen.

Idrettssak

SJOKKERENDE: Kvinnen kjenner 31-åringen fra et idrettsmiljø i Bergen. Hun har hatt mye kontakt med den siktede i flere år og sjokkert over pågripelsen.

Foto: NRK

– Kan ha hatt kontakt med flere hundre barn

Ei venninne fra idrettsmiljøet i Bergen sa til NRK tirsdag mannen er den siste hun ville ha mistenkt for noe slikt.

– Jeg vet egentlig veldig lite om privatlivet hans, han deler ikke så mye om det. Han har vært veldig opptatt av å være profesjonell, men samtidig tøyset og tullet mye, sier klubbvenninnen.

På treningene har han vært åpen og en kamerat også for de han trente. Ifølge kvinnen kan han ha hatt nær kontakt med flere hundre barn. Hun baserer dette på at han har vært trener for store grupper over flere år, og sier at rollen hans innebærer nær kontakt med utøverne.

Hun beskriver ham som helt sentral i idretten og har kjent ham i vel fem år. NRK har valgt å anonymisere kvinnen for å ikke identifisere den siktede.

– Han har vært en smilende, positiv, engasjert og tøysete person. Dette kommer som et sjokk, sier hun.

– Vil samarbeide med politiet

Det er ikke kjent hvordan mannen stiller seg til siktelsen om grov voldtekt av barn under 14 år, men han ga samtykke til politiets krav om fengsling.

Mannen vil ifølge forsvarer Beate Hamre samarbeide med politiet.

– Han er sterkt preget, og tar inn over seg alvoret i saken. Han ønsker at de fornærmede skal få hjelp, og vil bidra til å oppklare saken, sier Hamre til NRK.

Politiadvokat Eli Valheim sier saken er så omfattende at de har bedt om bistand fra Kripos i etterforskningen.