Hopp til innhold

Derfor takket Henning Warloe nei til tilståelsesdom og strafferabatt

Stortingsrepresentanten erkjenner bruk av narkotika, men mener tiltalen både er feil og at påtalemyndighetens strafforslag er for strengt.

Henning Warloe

TILSTÅR, MEN IKKE ALT: Henning Warloe erkjenner bruk amfetamin, men nekter for å ha kjøpt ulovlige rusmidler.

Foto: Ingrid Hognaland / NRK

Mandag møter stortingsrepresentanten fra Bergen i Oslo tingrett, tiltalt for kjøp og bruk av narkotika. Bergenseren ble pågrepet etter at politiet gjennomførte en razzia i stortingsleiligheten hans i mars i fjor og fant spor av narkotika.

Taus før rettssaken

Påtelmyndigheten tilbød Warloe strafferabatt og forenklet saksbehandling i retten, dersom han var villig til å avgi en uforbeholden tilståelse. Tilbudet lød på 18 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner.

Men Warloe avslo tilbudet og må derfor møte til full hovedforhandling i dag.

– Jeg vil ikke gi noen kommentarer om denne saken før det foreligger en dom, sa Henning Warloe til NRK.no søndag.

LES OGSÅ: – Han har tabbet seg godt ut

Nekter for kjøp

I forrige uke uttalte han seg likevel til nettstedet NA24 om den forestående rettssaken. Der sier han at en vesentlig årsak til at han takket nei til tilståelsesdom og strafferabatt, er at han mener tiltalen er feil.

Påtalemyndigheten legger til grunn at Warloe har brukt ectasy og/eller GHB og/eller amfetamin over en periode på fire og et halvt år.

Stortingsrepresentanten erkjenner bruk av amfetamin fra våren 2010, samt en flørt med ecstasy på Ibiza i 2008, men hevder han aldri har kjøpt ulovlige rusmidler, slik påtalemyndigheten hevder i tiltalen.

– Ønsker likhet for loven

Warloe mener også at påtalemyndigheten legger opp til å straffe ham ekstra hardt fordi han er stortingsrepresentant.

– Jeg ønsker likhet for loven og er selvfølgelig villig til å ta min straff. Jeg ser fram til å få prøvd min sak for en uhildet domstol, og uansett utfall ønsker jeg sterkt å gjøre opp for meg og få lagt denne saken bak meg, sa Warloe i intervjuet med NA24.

LES OGSÅ: Mener Warloe straffes for hardt

Henning Warloes leilighet i Oslo

FANT SPOR AV NARKO: Politiet gjennomførte en razzia hjemme hos Warloe i denne bygården i Oslo i mars i fjor.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix