Hopp til innhold
Sladdet E16
Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland

Buss og lastebil i ulykke på E16

Oppsummert

Like før klokka 15.00 mandag ettermiddag kolliderte en buss og en trailer ved Nakkagjelstunnelen på E16 i Voss kommune. En person døde i ulykken og fem personer er skadet.

 • Havarikommisjonen skal granske

  Statens Havarikommisjonen for transport opnar full undersøking av dødsulukka på E16. Det er i dag to veker sidan ein bussjåfør omkom etter å ha kollidert med eit vogntog i Nakkagjelstunnelen. I førre veke blei det gjort forundersøkingar av ulukkesstaden og køyretya, og no har dei avgjort å at det skal gjennomførast full undersøking.

  Trafikkulykke E16
  Foto: Oddgeir Øystese / NRK
 • E16-granskingen kan ta tid

  Det kan ta en til to uker før politiet har en konklusjon på årsaken til dødsulykken på E16 mandag. – Vi har dannet oss et bilde av hva som har skjedd, men det gjenstår flere vitneavhør. I tillegg kommer Havarikommisjonen på mandag for å gjøre sine undersøkelser, sier Per Gunnar Thrane ved Voss lensmannsdistrikt.

  Trafikkulykke E16
  Foto: Oddgeir Øystese / NRK
 • 62-åring døde i bussulykke

  Politiet går nå ut med navnet på bussjåføren som døde i ulykken på E16 mandag. Det var 62 år gamle Vidar Fardal som døde da bussen han kjørte krasjet med en lastebil på ved Nakkagjeltunnelen. Politiet går ut med navnet i samråd med familien.

  Buss mot vogntog på E16
  Foto: Oddgeir Øystese / NRK
 • Havarikommisjonen skal granske

  Statens vegvesen si ulukkesgruppe blei kopla inn måndag i tillegg til politiet sine kriminalteknikarar. No er også Havarikommisjonen varsla etter dødsulukka på E16. – Vi veit førebels ikkje meir om årsaka til ulukka. Vi treng å avhøyre fleire som var involvert, og vente på svar frå dei tekniske undersøkingane, seier etterforskingsleiar, Per Gunnar Thrane, ved Voss lensmannsdistrikt.