Buss mot vogntog på E16 – bussjåfør omkom

Føreren av bussen omkom og fem ble lettere skadet etter en kollisjon mellom en buss og en trailer ved Nakkagjelstunnelen på E16 i Voss kommune mandag ettermiddag.

Ulykken på E16 ved Nakkagjelstunnellen

STORE SKADER: Slik ser bussen ut etter kollisjonen.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

Ulykken skjedde litt før klokken 15.00 mandag ettermiddag. NRK får opplyst at det er en ekspressbuss fra selskapet Nettbuss som er involvert i ulykken.

Bussen var på vei fra Sogndal til Bergen.

Det er så langt meldt om en omkommet, fem er lettere skadd og tolv fysisk uskadd.

– 13 personer er sendt til Haukeland universitetssjukehus. Tre personer til sykehuset på Voss. Det opplyser lensmann Ivar Hellene ved Voss lensmannskontor til NRK.

Tidligere hadde Bygdanytt fått opplyst at det var snakk om 18 skadde.

Lastebil etter ulykke på E16

STORE SKADER: Det var en bil fra transportfirmaet Asko Vest som var involvert i ulykken.

Foto: Marita Hamre / Avisa Hordaland

På vei fra Sogndal til Bergen

– Alle nødetatene rykket ut. Vi sendte mannskaper fra både Voss, Evanger, Dale og Arna, sier vaktkommandør Stig Tetler ved 110-sentralen i Hordaland til NRK.

Nettbuss ble varslet om ulykken like etter klokken 15.

– Vi vet at dette er en av våre busser fra Nettbuss express mellom Sogndal og Bergen. Det gjelder avgangen som gikk fra Sogndal klokken 11.30, sier Svein Arne Vik i Nettbuss Travel til NRK.

Politiet tok kontakt med selskapet mandag ettermiddag i 15-tiden og varslet om ulykken.

Vik sier det var seks forhåndssolgte billetter til turen.

– Jeg har ikke det eksakte tallet på hvor mange passasjerer som var i bussen da ulykken skjedde. Årsaken er at det blir solgt billetter om bord i bussen, og på nett.

Blant de første på ulykkesstedet

Steinar Herheim var på vei til Voss da han kom til ulykkesstedet.

– Redningsarbeidet var allerede godt i gang. Noen haltet og kom seg ut gjennom en knust rute i bussen, forteller han til BA.

– Det var mange folk med vester på stedet som gjorde pliktene sine, sier Herheim.

Det var en av transportfirmaet Asko Vest sine trailer som var involvert i ulykken. Administrerende direktør Edvin Reidar Nilsson sier til BT at de har vært i kontakt med sjåføren. Han er etter det de forstår ikke alvorlig skadet.

Trafikkulykke E16

NAKKAGJELSTUNNELEN: Det var her ulykken skjedde.

Foto: Oddgeir Øystese / NRK

E16 stengt lenge

E16 er helt stengt og det er uklart hvor lenge den vil være det. Politiet anbefaler små kjøretøy å bruke omkjøring via Hamlagrø. Større biler må kjøre om Kvamskogen.

– Omkjøring for større kjøretøy er via fylkesveg 7 om Hardanger og Kvamskogen, får NRK opplyst hos Vegtrafikksentralen. En planlagt stengning av veien ved Øystese er utsatt inntil videre.

Årsaken til ulykken ikke kjent

Politiet har startet etterforskning, men vet foreløpig ikke årsaken til ulykken. Det er Voss lensmannsdistrikt med bistand fra Bergen sentrum politistasjon som står for den videre etterforskningen.

Mandag ble det gjort en del vitneavhør på stedet og flere vitner blir avhørt i Bergen og på Voss utover mandag kveld.

Politiets krimteknikere og Statens vegvesens ulykkesgruppe foretar undersøkelser på stedet. Dette gjøres rutinemessig ved alle alvorlige trafikkulykker.

Laster kart, vennligst vent...

I VOSS KOMMUNE: Ulykken skjedde i Holemarktunnelen på E16.