Hopp til innhold

BA: 130 av 220 Widerøe-ansatte på Flesland mister jobben

En tapt anbudskonkurranse fører til at 130 av 220 ansatte i Widerøe Ground Handling på Bergen lufthavn Flesland mister jobben.

En ansatt i Widerøe Ground Handling desinfiserer og vasker ett av Widerøes fly på Torp.

HALVERT: 130 av de bakkeansatte på Flesland lufthavn mister jobben i Widerøe Ground Handling.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Det melder Bergensavisen.

Widerøe Ground Handling leverer bakketjenester til forskjellige flyselskaper på Flesland. Selskapet mistet nylig anbudskontrakten de har hatt med SAS.

– Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselen etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator, sier direktør Marius Myhre i selskapet til BA.

Tapte 3 av 15 kontrakter

I sommer ble det klart at Widerøe Ground Handling tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand.

Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund.

I flere uker har ledelsen, i dialog med fagforeningene, pekt på et betydelig omstillingsbehov, skriver avisen. Ledelsen har nå besluttet å redusere antall årsverk på Flesland med 130 av 220.

– En andel av medarbeiderne våre har funnet seg nye jobber i løpet av året, og en del er permittert. Men det vi trodde skulle være av midlertidig karakter, ser ut til å bli varig. Derfor anser vi ikke permitteringsordningen til å være aktuell for oss lenger. Det er knalltøft, rett og slett, sier Myhre til Bergensavisen.

Tillitsvalgt: – Veldig krevende

Tillitsvalgt i verkstedsklubben i Widerøe Ground handling, Trond Arne Skarlo, sier til BA at situasjonen er veldig krevende.

– Den har vært krevende helt siden mars. Nå har vi kun ett fokus, og det er å ta vare på hverandre så godt vi kan.

NRK har vært i kontakt med Skarlo. Han ønsker ikke å kommentere saken utover det han sier til BA.

Widerøe Ground Handling er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 220 medarbeidere og betjener i dag 28 flyplasser i Norge.