Hopp til innhold

– Jeg tror han har det fryktelig vondt nå

– Bruun-Hanssen viser stort hjerte for Brann. Jeg tror han har det fryktelig vondt nå, og synes synd på familien hans, sier Magnus Johansson. Davy Wathne mener styreleder Rolf Barmen må gå av.

Roald Bruun-Hanssen

GÅR AV: Roald Bruun-Hanssen går av som daglig leder i Brann.

Foto: Simen Sundfjord Otterlei / NRK

Etter maratonmøtet på Brann Stadion i går kunne styret konkludere med at trener Rikard Norling blir i klubben, og at daglig leder Roald Bruun-Hanssen går av.

Barmen har jo lidd et knusende nederlag i en sak han lot det gå prestisje i. Han kan umulig bli sittende.

Davy Wathne

Brunn-Hanssen har vært utsatt for massivt press fra ulike supportergrupperinger og media. På en improvisert pressekonferanse klokken 01.45 natt til tirsdag sa styreleder Rolf Barmen at det sto respekt av Brunn-Hanssens avgjørelse om å trekke seg.

– I den vanskelige situasjonen Brann befinner seg i nå har jeg kommet til at det beste for klubben er at jeg trer til side, sa Bruun-Hanssen selv til Brann.no i natt.

TV 2-profil og Brann-kjenner Davy Wathne bifaller ikke Barmens ordbruk om den daglige lederens avgang.

– Jeg har ikke snakket med noen av dem som deltok på møtet, og kjenner ikke styrets vurderinger eller hvem som har vedtatt hva; Om Roald Bruun-Hanssen er sparket, stilt overfor et ultimatum eller har trukket seg som følge av presset. Jeg konstaterer bare at ingen forlater Brann med hevet hode eller på en verdig måte, sier Wathne til NRK.

– Barmen kan umulig bli sittende

Davy Wathne

MENER BARMEN MÅ GÅ: Davy Wathne.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Wathne kaller prosessen som i natt kulminerte i Bruun-Hanssens avgang «en endeløs tragikomedie med tapere på alle bauger og kanter», og mener avgjørelsen om å kaste den daglige lederen er tatt for å skape inntrykk av handlekraft etter nedrykket.

Konklusjonen hans er at styreleder Rolf Barmen må gjøre som Bruun-Hanssen.

– Barmen har jo lidd et knusende nederlag i en sak han lot det gå prestisje i; at Roald Bruun-Hanssen skulle fortsette. Han kan umulig bli sittende, mener Wathne.

NRK Hordalands fotballekspert Magnus Johansson er også kritisk til styret.

– Avgangen til Bruun-Hanssen var ufravikelig slik det har gått de siste syv årene. Pilene har pekt nedover. Men nå er det en mann som får skylden, selv om det er styret som skal stå for de store avgjørelsene. Det er de som ikke har ansatt sportssjef, noe som har gjort oppgaven umulig for Roald Bruun-Hanssen, sier Johansson.

– Har Guntveit og Skjelbred fått påvirke?

Video Magnus Johansson kritikk

SYNES SYND PÅ BRUUN-HANSSEN: Magnus Johansson.

Foto: Nyhetsspiller

Johansson mener styret ble blendet av ansettelsen av Rikard Norling før sesongen.

– Man ansatte en trener, og feiret med fyrverkeri. Da ble Roald Bruun-Hanssen hyllet av media. Så ble man blendet av at spillere som Demidov og Orlov kom inn. Oppi det hele har man droppet å ansette en sportssjef.

– Mener du Rolf Barmen må ta ansvaret og gå av?

– Jeg vil ikke uttale meg om enkeltpersoner, men jeg synes det er utrolig merkelig at styret ikke har hatt mer kontroll. Pilene har pekt denne veien lenge nå. Når Barmen går ut og skryter av at Roald Bruun-Hanssen jobber 20 timer i døgnet, må det ringe en bjelle. Da må man ansette en til. Jeg stiller også spørsmål ved om Cato Guntveit og Liv Grete Skjelbred, som kom inn i styret for å bidra med toppidrettskultur, har fått lov til å påvirke, sier Johansson.

– Synes synd på familien hans

– Bruun-Hanssen viser stort hjerte for Brann, og tar på seg ansvaret. Jeg tror han har det fryktelig vondt nå, og jeg synes synd på familien hans. Jeg tror han har gjort så godt han har kunnet ut fra de forutsetningene han hadde. Han har skullet lede en klubb, og i tillegg hatt ansvar for spillermarkedet, oppfølging av Rikard Norling og spillerne. Han har hatt en umulig oppgave.

Han har en unik evne til å behandle mennesker og media. Nå håper jeg han kan få den samme evnen til å behandle Sportsklubben Brann.

Magnus Johansson om Rikard Norling

– Men det sies at han selv har ønsket å ha disse oppgavene, at han har medvirket til beslutningen om ikke å ansette sportssjef?

– Men det er det ikke hans jobb å vurdere, det er styret sin. Så den kjøper jeg ikke.

Johansson er delt i synet på avgjørelsen om å la Norling fortsette som trener.

– Han har en unik evne til å behandle mennesker og media. Nå håper jeg han kan få den samme evnen til å behandle Sportsklubben Brann, med taktikk, lagoppstillinger og spillerbytter.

– Norling er bare midlertidig fredet

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken tror det kan være økonomiske årsaker til at Norling får fortsette.

Karl-Petter Løken

MENER NOE MÅTTE SKJE: Karl-Petter Løken.

Foto: NRK

– Det kan ha med økonomi å gjøre, eller at de vil gi Norling et år til. Men slik jeg ser det, er han bare midlertidig fredet. Han er helt avhengig av å rykke opp neste år. Jeg håper det skjer, men det blir ikke enkelt, sier Løken.

Han mener det ville vært bortimot umulig å fortsette uten endringer i ledelsen.

– Det var en forventning fra Bergens befolkning om at noe måtte skje. Men det er ikke dermed sagt at dette er den beste løsningen. Jeg synes dette er voksent gjort av Bruun-Hanssen. Han har sikkert jobbet natt og dag til beste for Brann, men har jo ikke truffet på alt. Og når du sitter på toppen i en bedrift, og lever av resultater, er det noen ganger slik at du må ta det ansvaret.

Løken var til stede i Mjøndalen da Brann tapte 0-3 og rykket ned.

– Utenfor stadion etter kampen var det Bruun-Hanssen supporterne ropte på. Det er egentlig ganske spesielt, men samtidig er det jo slik at han har vært der mye lenger enn Norling. Han har vært med på nedturen siden gullet i 2007.

Løken sammenligner skytset mot Bruun-Hanssen med det Erik Hoftun har opplevd i Trondheim.

– Det er kanskje slik at publikum nå ser mer på treneren som en som jobber på feltet, og gjør det beste ut av de ressursene man får stilt til rådighet. Dette er også en tendens vi har sett i Rosenborg, der Erik Hoftun har fått mye av trykket.