– Best for klubben at jeg trer til side

BRANN STADION (NRK.no): Brann-styrets konklusjon etter 13,5 timers møte: Roald Bruun-Hanssen går av som daglig leder, Rikard Norling fortsetter som trener.

Roald Bruun-Hanssen

GÅR AV: Daglig leder Roald Bruun-Hanssen, som også har hatt sportslige oppgaver og ansvar, trekker seg fra sin stilling. Her sammen med nestleder i styret, Mette Nora Sætre. (Arkivofoto).

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Klokken 12 mandag samlet Brann-styret seg for å avgjøre klubbens fremtid etter evalueringsprosessene som har pågått den siste tiden. Først i 01-tiden natt til tirsdag ble det klart at møtet nærmet seg slutten.

Styreleder Rolf Barmen bekreftet overfor pressen på en improvisert pressekonferanse kl. 01.45 at daglig leder Roald Bruun-Hanssen trekker seg fra jobben. Samtidig ble det klart at trener Rikard Norling blir værende.

Se pressekonferansen her:

Pressebrief med styreleder natt til tirsdag

MØTTE PRESSEN I NATT: Mediesjef Gorm Natlandsmyr og styreleder Rolf Barmen i Branns presserom kvart på to natt til tirsdag. Se pressekonferansen her.

– Roald har full tillit

– Roald Bruun-Hanssen har i kveld besluttet å trekke seg som daglig leder i Sportsklubben Brann. Avgjørelsen er tatt i samråd med klubbens styre. Roald har kommet til at det beste for klubben er at han nå trer til side. Han begrunner det med klubbens situasjon, og det står det respekt av, sa Barmen til pressen.

– Samtidig ønsker jeg å påpeke at evalueringene viser at Roald har full tillit i organisasjonen, fortsatte styrelederen.

Den avgåtte daglige lederen sier følgende om saken til Brann.no.

– I den vanskelige situasjonen Brann befinner seg i nå har jeg kommet til at det beste for klubben er at jeg trer til side, sier Bruun-Hanssen.

Soltvedt inn som sportssjef

Barmen fjernet også all tvil rundt fremtiden til trener Rikard Norling, som umiddelbart etter nedrykket ga klart uttrykk for at han var motivert til å bli værende i Bergen og jobbe Brann opp igjen i eliteserien.

– Rikard skal fortsatt trene Brann, og styret ønsker å styrke apparatet rundt ham. Vi kommer også til å gjeninnføre sportssjefrollen med øyeblikkelig virkning. Utviklingssjef Rune Soltvedt vil fungere som sportssjef fra nå av, men stillingen skal lyses ut, sier Barmen.

Administrasjonens nestleder Terje Marthinsen går midlertidig inn i stillingen som daglig leder etter Bruun-Hanssen.

Klubben akter også å ansette en egen speider, som skal gi Brann bedre oversikt over spillermarkedet.

Styrelederen avsluttet pressebrien med å be om arbeidsro og forlot deretter presserommet uten å ta imot noen spørsmål fra de mange journalistene som har tilbragt over et halvt døgn på Brann Stadion.

Rikard Norling

HAR TILLIT: Svenske Rikard Norling får fortsette som trener i Brann, til tross for nedrykket.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Maratonmøte

Det ekstraordinære styremøtet i Sportsklubben Brann startet klokken 12.00. Leder Rolf Barmen, nestleder Mette Nora Sætre og styremedlemmene Henrik-Lie Nielsen, Cato Guntveit, Liv Grete Skjelbreid og og Åshild Samnøy satt sammen i nesten 13,5 timer.

Først litt før halv to i natt gikk de ut av møterommet, kledde på seg og forlot Brann Stadion - med unntak av Rolf Barmen, som straks gikk inn på kontoret til mediesjef Gorm Natlandsmyr.

Blant tingene styret skulle ta stilling til, var:

  • Er trener Rikard Norling rett mann videre?
  • Har daglig leder Roald Bruun-Hanssen tillit?
  • I så fall, skal han fortsatt ha sportslig ansvar?

Daglig leder Roald Bruun-Hanssen ble ca. 23.45 tilkalt og gikk inn på møterommet. Vel 20 minutter senere gikk han ut døren igjen, men kom raskt tilbake sammen med mediesjef Gorm Natlandsmyr. Mediesjefen forlot møtet igjen etter en tid, mens Bruun-Hanssen flere ganger ble observert ute i korridoren, pratende i telefonen.

Rune Soltvedt

BLIR SPORTSSJEF: Utviklingssjef Rune Soltvedt går inn som sportssjef med umiddelbar virkning.

Foto: Kaspar Knudsen / NRK

MER OM BRANN-KRISEN: Bruun-Hanssen: – Jeg vil fortsette | Nestlederen gir seg i Brann-styret | Varsler opprør i Bergen hvis ingen forlater Brann | Medlemmene i Brann vil kaste Bruun-Hanssen

Ydmyket i kvaliken

Den bergenske storklubben er i full krise både sportslig og økonomisk som konsekvens av en katastrofalt dårlig sesong. For første gang siden 1985 spilte rødtrøyene seg ned i landets nest øverste divisjon etter å ha blitt tidvis rundspilt av lille Mjøndalen høstens to kvalifiseringskamper.

LES OGSÅ: Dette venter Brann i førstedivisjon

Hissige supportere har krevd at både trener Rikard Norling og daglig leder Roald Bruun-Hanssen skal ta sine hatter og gå, og det har også ulmet internt i Brann-styret. Dagens ekstraordinære møte er det andre på ti dager, og i mellom møtene er det gjennomført en ekstern evaluering for å finne ut hvor skoen trykker i klubben.

Se vår direkterapport fra Brann Stadion kl. 20.55:

Brann-styret har sittet i møte i ni timer for å diskutere klubbens fremtid.

Flere krevde at noen måtte gå

Liv Grete Skjelbreid ankommer styremøte i Brann

ANKOMMER MØTE: Liv Grete Skjelbreid ville ikke si stort til pressen da hun ankom Brann Stadion like før kl. 12 mandag.

Foto: Sindre Helgheim / NRK

Fra før er det kjent at krefter innad i klubben ønsket å fjerne Roald Bruun-Hanssen, mens supporterklubben Bataljonen har gjort vedtak om at ingen bør gå - men at klubben snarest bør ansette en sportslig leder og heller frita Bruun-Hanssen for sportslig ansvar.

Styremøtet startet klokken 12.00. Kun Liv Grete Skjelbreid vekslet noen ord med pressen på vei inn på Stadion, men fortalte lite og ingenting til de fremmøtte journalistene.

Mange timer på overtid

Personer i Brann antydet overfor NRK tidlig i ettermiddag at styremøtet var ventet å vare i seks-syv timer.

Det var ved 22-tiden ikke kommet ut noe mer informasjon i løpet av kvelden, utover at styret fikk levert pizza på døren tidligere i kveld og at mediesjef Gorm Natlandsmyr litt før kl. 21.30 leverte ny forsyning med kaffe til møtedeltakerne.

LES OGSÅ: Fra gullprat til grunnstøting – slik var året med Norling