– Ingen som kommer løpende uten billett

Streiken merkes knapt på Flesland i Bergen.

Rune Brattåker

INGEN KRISELØSNINGER: – Vi har plass til stort sett alle som vil reise, sier Rune Brattåker i SAS sin billettskranke på Flesland.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Streikevakter på Flesland

STREIKEVAKTER: 650 Norwegian-piloter streiker.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

Norwegian har innstilt alle innenriksflyene sine fordi 650 piloter streiker. Det betyr at passasjerene strømmer til SAS.

– Det har vært travelt, og rimelig fulle fly, men vi har plass til stort sett alle som vil reise, sier Rune Brattåker, som står i SAS sin billettskranke på Flesland.

Det er imidlertid på ingen måte noen stri strøm av kunder som kommer løpende til skranken for å sikre seg plass. NRKs reporter Leif Rune Løland forteller at det i det hele tatt er svært lite som tyder på kaos på Flesland onsdag morgen.

Leif Rune Løland på Flesland

IKKE KAOS: – Det er lite folk her, og de som er her, ser ut til å være nokså avslappede, sier NRKs reporter Leif Rune Løland på Flesland.

Foto: Ingfrid Berge Fossåskaret / NRK

Brattåker i SAS sier mange har gjort reservasjoner på forhånd.

– Det går rimelig bra. Folk har stort sett billettene klare.

Ikke kriseløsninger

Han forteller om fulle fly til Stavanger tidlig på morgenkvisten, men sier at det nå er mulig å fly hvor man vil i Norge, selv om man ikke har billett.

– Det er fortsatt noen plasser igjen til Oslo, men der begynner det å fylles opp. Til Stavanger har det vært fullt på morgenen, men nå begynner det å bli ledig, sier Brattåker til NRK i 07.30-tiden.

Streike-situasjonen på Flesland

Direkterapport fra Flesland, med blant annet SAS' stasjonssjef på Flesland, Harald Johnsen.

Han har ikke måttet ta imot noen fortvilte Norwegian-kunder som i siste liten har oppdaget at billetten deres ikke kan benyttes.

– Folk har jo har visst om dette i noen dager, og vi har ikke hatt noen kriseløsninger der folk har kommet løpende uten billett, sier Brattåker.

Aslak Sverdrup

LITE TRØBBEL: – De aller fleste har fått med seg at det er streik, sier lufthavnsjef Aslak Sverdrup på Flesland.

Foto: Leif Rune Løland / NRK

– God informasjon fra Norwegian

Lufthavnsjef Aslak Sverdrup forteller at det i dag er 48 flygninger til og fra Flesland som er kansellerte.

– Det er noen få som har kommet til flyplassen og ikke vet om streiken. Men det har vært god informasjon fra Norwegian, og de aller fleste har fått det med seg.

MER OM STREIKEN: Norwegian: Fagforeningene bløffer