Norwegian: Fagforeningene bløffer

Norwegian mener fagforeningene bløffer når de hevder at streikende flygere er blitt oppringt og forsøkt lokket over på kontrakter med bemanningsselskapet OSM Aviation. – Antakelig gjør de det for å skaffe seg sympati i konflikten, sier Norwegian.

Fly fra Norwegian og SAS på Stavanger lufthavn Sola.

Totalt 650 piloter tas ut i streik fra onsdag, og flyselskapet har varslet at alle onsdagens innenlandsflyginger i Norge, Sverige og Danmark innstilles. Om lag 35.000 kunder rammes.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Fagforeningene hevdet tirsdag kveld at bemanningsselskapet OSM ringer rundt til flygerne med tilbud om nye kontrakter, med trussel om at flygerne får sparken hvis de ikke takker ja.

– Norwegian har ikke tatt kontakt med piloter. Når det gjelder OSM, så kan jeg ikke svare for dem, men jeg kan garantere at de ikke har ringt på vegne av Norwegian, sier kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian til NTB.

Hun tror fagforeningene kommer med utspillet for å skaffe seg sympati i konflikten.

– Mange flygere har fått henvendelser

Kommunikasjonssjef i Parat, Arve Sigmundstad sier de har fått mange henvendelser om dette fra flygere i Trondheim, Oslo, København og Stockholm.

– At det er satt i gang en massiv ringerunde sier noe om konfliktnivået, sier Sigmundstad til NTB.

Også i Sverige melder Svensk Pilotförening om tilsvarende telefoner, men her opplyses det at telefonene har kommet fra Norwegian selv.

– Dette er ren bløff fra foreningenes side, sier Skånvik.

Onsdag rundt klokken 09 sier OSM til NTB at opplysningene om at de har ringt streikende piloter for å tilby dem arbeid er uriktig.

– OSM Aviation er ikke part i den pågående konflikten mellom Norwegian og selskapets piloter, og vi har selvsagt ikke kontaktet pilotene for å tilby dem jobb, sier administrerende direktør Espen Høiby.

Norwegian leier inn fly

Onsdag morgen skriver TV 2 at Norwegian leier inn flere fly fra utenlandske selskaper for å begrense skadene av streiken.

– Ja, vi kommer til å leie inn fly og mannskaper i håp om at vi skal klare å gjennomføre en del Europa-ruter onsdag, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til TV 2.

Fagforeningen Parat reagerer sterkt og sier at dette er å ta streikebryteri til et nytt nivå. Parat forventer at internasjonale fagforeninger kommer på banen i konflikten.

– Dette er like moralsk forkastelig og uakseptabelt ute i verden som her hos oss, sier Hans-Erik Skjæggerud, leder i Parat.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger