Hopp til innhold

Utbrudd av svineinfluensa på Brunstad

Ca 10 personer på akuttmottaket for flyktninger på Brunstad er rammet av svineinfluensa.

Brunstad stevnested

SMITTET: Svineinfluensaen har kommet med flyktningene, sier kommuneoverlegen i Stokke.

Foto: BCC Media

– Vi har kontroll, men vi klarer nok ikke å isolere så godt at de ikke smitter hverandre, sier kommuneoverlege i Stokke, Tore Arne Martinsen til NRK.

Kommunen har satt i gang forebyggende tiltak for å hindre videre spredning, og anbefaler at alle aktiviteter der flyktningene og lokalbefolkningen møtes, blir avlyst inntil videre.

Et titalls personer er behandlet hos lege, og har fått konstatert at de er rammet av influensaen H1N1, som også omtales som svineinfluensa.

Det bor for tiden ca. 650 personer på Brunstad. Kommuneoverlegen sier de ikke kan si nøyaktig hvilket land viruset kommer fra.

Flere har vært syke, men med mildere symptomer, skriver kommunen i en pressemelding.

– Vi er allerede i gang med å vaksinere utsatte grupper for å stoppe smittespredningen. Vi har prioritert helsepersonellet som jobber på Brunstad. Det er bestilt flere vaksiner, og i løpet av uka vil vi tilby vaksine til andre ansatte, og til barn og gravide blant flyktningene, sier Martinsen.

Avlyser aktiviteter

Tore Arne Martinsen

Kommuneoverlege Tore Arne Martinsen.

Foto: Jan Henrik Aubert / NRK

Det er også satt i gang informasjonstiltak for å begrense smittespredningen, blant annet om viktigheten av god håndhygiene.

Kommunen er i kontakt med Folkehelseinstituttet om influensautbruddet, og følger retningslinjene som er gitt.

– Det er større risiko for smitte når folk bor tett sammen eller er i tett kontakt. Derfor anbefaler kommuneoverlegen at alle aktiviteter der flyktningene og lokalbefolkningen i Stokke møtes, for eksempel idrett eller aktiviteter for barn, blir avlyst inntil utbruddet er under kontroll, sier Martinsen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark