To menn pågrepet etter båtjakt

To menn er pågrepet etter at en Miami Vice-aktig båt ble stjålet i Larvik.

Wellcraft

Natt til torsdag ble en speedbåt av merket Wellcraft Scarab stjålet i Larvik. Båten skal være den eneste av sitt slag i Norge.

Foto: Bilberging Vestfold AS / NTB scanpix

Torsdag ettermiddag fikk politiet i Vestfold tips om at båten var observert utenfor Tønsberg Tønne i Vestfold-skjærgården. En politibåt og politihelikopteret tok opp jakten og fant båten i Lahellefjorden i Sandefjord. Kort tid etter ble to menn på 31 og 46 år fra Vestfold pågrepet.

Båttypen har nærmest fått legendestatus på grunn av TV-serien Miami Vice.

Kjøpte Miami Vice-båt

Båttypen som er stjålet fra Halsen innerst i Larviksfjorden, er av samme merke som ble benyttet av Sonny Crockett og Ricardo Tubbs i den gamle TV-serien fra 80-tallet, men i en nyere utgave og med en annen farge.

– Dette er en veldig spesiell båt, sier eier Knut Reidar Holt til NRK.

Holt så på «Miami Vice» da han var ung og forteller til NRK at guttedrømmen ble oppfylt da han kjøpte båten i høsten 2015.

– Hvor mye koster en slik båt?

– Der er mye. Mye penger for en båt, sier Knut Reidar Holt.

Båten er knall gull med modellnavnet Scarab skrevet med store hvite bokstaver med rød kantlinje på skrogsidene. Båten har to 275 hesters Mercury utenbordsmotorer på hekken.

Rask båt

Han sjøsatte båten for 14 dager siden. Knut Reidar Holt fryktet at han var blitt utsatt for et bestillingstyveri.

– Den er vel mest sannsynlig ute av landet. Den kjører til Sverige på 35 minutter og til Danmark på en time og 20 minutter, sa han til NRK torsdag formiddag.

Men båten ble altså funnet i nabokommunen Sandefjord.