Hopp til innhold

Tiltalt for å ha drept mor og forlatt datter (1) – i dag starter rettssaken

NOTODDEN (NRK): Mandag starter rettssaken mot mannen (54) som er tiltalt for drap på ekskona. Han må også svare for å ha forlatt sin ett år gamle datter i en hjelpeløs tilstand.

Kroppen fraktes bort

TIL OBDUKSJON: Mandag kveld ble den døde kvinnen hentet ut av hjemmet sitt og fraktet videre for undersøkelser.

Foto: Theo Aasland Valen

Det var 9. april i fjor at 38 år gamle Houda Lamsaouri ble funnet død på Notodden. Samtidig ble hennes ett år gamle datter funnet gråtende – helt alene. To dager senere ble kvinnens eksmann arrestert.

Politiet mener at firebarnsfaren fra Harstad kvelte Lamsaouri. Dette skal ha skjedd mellom klokken 18 og 18.45 søndag 8. april. Den drapstiltalte eksmannen nekter straffskyld.

Houda Lamsaouri

Houda Lamsaouri ble 38 år.

Foto: privat

Datteren var alene i nær 20 timer

54-åringen har i avhør fortalt at han var på Notodden, og at det skjedde noe som førte til at ekskona døde. Da han kjørte fra stedet, ble datteren på halvannet år overlatt til seg selv.

Han er tiltalt for å ha forlatt jenta i en hjelpeløs tilstand med fare for liv og helse. Da den lille jenta ble funnet hadde hun vært alene i opptil 20 timer.

Mannen er i tillegg tiltalt for å ha brukt falske bilskilt. På den over 20 timer lange kjøreturen fra Harstad til Notodden skal han ha stanset og byttet skilt.

Den drapstiltalte fjernet ifølge tiltalen originalskiltene på bilen sin og monterte på svenske skilter. Etter å ha kjørt med disse til Notodden, skal han igjen ha satt på plass de originale skiltene.

Etterlyst bil etter drapet på kvinne på Notodden

Den drapstiltalte skal ha satt på svenske skilter på denne bilen på vei til Notodden.

Foto: Politiet

Dreptes familie kommer ikke

Det er satt av fem dager til saken i Aust-Telemark tingrett på Notodden. Mandag vil retten høre tiltales forklaring etter at aktor, forsvarer og bistandsadvokat har holdt sine innlegg. Utover uken er det satt av tid til vitner. Blant annet skal 54-åringens eldste datter uttale seg.

Også ekskona fra hans første ekteskap står på vitnelisten. Videre er det ventet at Krisesenteret i Harstad vil forklare seg. Det var her den drepte bodde mens hun var gravid.

Utover uken vil flere sakkyndige uttale seg, blant annet patologen som har undersøkt den drepte, som vil si noe om hvordan hun døde. Det er også sakkyndige som skal si noe om den ett år gamle datterens tilstand da hun ble funnet, samt hvilke farer hun var utsatt for.

Etter det NRK kjenner til vil ikke Houda Lamsaouris familie være til stede under rettssaken.

Bak denne døren fant de småbarnsmoren

Politiet mener 54-åringen kvelte ekskona før han forlot denne bygningen på Notodden.

Foto: Bo Lilledal Andersen / NRK