Hopp til innhold

Ove ble knivtruet på åpen gate – politiet hadde ikke tid til å ta imot anmeldelse

Redaktør i lokalavisen TA, Ove Mellingen fikk en stor kniv viftet opp i ansiktet da han forlot jobben i Skien. Da han dro til politiet for å anmelde saken ble han avvist.

TA-redaktør Ove Mellingen

KNIVTRUET: Ove Mellingen fryktet for livet da mannen plutselig veivet med en kniv foran ham da han forlot jobben tirsdag ettermiddag.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Hendelsen skjedde tirsdag ettermiddag like etter klokken 15.30. Han hadde på seg hodetelefoner, som han pleier.

– Plutselig er det en fyr der som ser ut som om han snakker til meg.

– «Sa du noe til meg?», spurte jeg.

Den unge mannen, som Mellingen anslår kan være i slutten av 20-årene kommer mot ham, og truer ham.

– Jeg rygger ikke tilbake som han kanskje forventet, og plutselig drar han frem en stor foldekniv som han vifter foran meg. Da var jeg rett og slett redd for at han skulle stikke meg med kniven.

Centrumsgården

Her, utenfor TA-bygget i Skien ble redaktør Ove Mellingen truet med kniv.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Anmeldte ikke

Mellingen mener vedkommende virket ruset.

Det var skikkelig ekkelt å oppleve at noen drar frem en kniv på åpen gate, en helt vanlig ettermiddag, uten noen som helst foranledning.

Etter hvert roet situasjonen seg ned, og mannen forsvant.

Etter hendelsen har Mellingen tenkt på det som skjedde, men valgte ikke å anmelde saken til politiet samme dag.

– I ettertid tenkte jeg: Er det er sånn vi ønsker å ha det i byen vår. I lille, snille Skien. Jeg har bodd her i over 30 år og har alltid følt meg trygg her.

  • Les også: En mann i femtiårene koblet en skjøteledning fra hytta til ledningsnettet. Dette er både brannfarlig og ulovlig, forteller nettselskapene, som bruker nye metoder for å avsløre strømtyver.
Skien natt

TA-redaktøren, Ove Mellingen har bodd i Skien i over 30 år, men sier han alltid har følt at det har vært trygt å bo i byen.

Foto: NRK Luftfoto

Ville anmelde likevel

Etter å ha tenkt seg om fant han ut at han likevel ville anmelde. Han dro til Grenland politistasjon onsdag morgen, men der ble han avvist.

– Der var det ingen som hadde tid til å ta imot en anmeldelse fordi de hadde det så travelt. Det synes jeg er for dårlig.

Men du fikk jo muligheten til å komme tilbake samme dag i tolvtiden for å anmelde. Hvorfor grep du ikke den muligheten?

– Da hadde jeg ikke anledning til å dra til politistasjonen.

Mellingen har tatt bilde av det han mener er gjerningsmannen, og den unge kvinnen som var med. Likevel har ikke politiet prioritert å ta tak i saken.

Les også Hardt ungdomsmiljø i Skien: Venner raner venner

Tor Ragnar Steffensen og Guri Solbakken Myhre. Forebyggende avdeling politiet i grenland skien sørøst politidistrikt

Skjønner frustrasjonen

Annie Sandersen er leder for etterforskning og etterretning ved Grenland politistasjon. Hun har forståelse for at Mellingen reagerer på at politiet ikke hadde kapasitet til å ta imot anmeldelsen.

– Det Mellingen blir utsatt for er alvorlig. Å bli truet med kniv er en alvorlig sak, og vi har forståelse for at han reagerer på at vi ikke hadde anledning til å ta imot han der og da.

Annie Sandersen, seksjonsleder for etterforskning og etterretning ved Grenland politistasjon.

Annie Sandersen ved Grenland politistasjon.

Foto: VIGDIS HELLA / NRK

Hun sier at politiet bruker mye ressurser hver eneste dag på å bemanne politivaktene i Skien og Bamble, for å kunne møte publikum.

– Det vi gjør da er å prioritere, og det var det vi gjorde onsdag, og det vi gjør hver eneste dag. Så forstår vi at den enkelte ønsker at vi skal prioritere dem, eller mener noe om våre prioriteringer, men prioriteringen og vurderingen må vi gjøre.

Hei

Takk for at du leser. Har du tips eller innspill til denne saken eller andre ting vi bør skrive om? Send meg gjerne en e-post!