Hopp til innhold

Sekundene som «prinsesse Leia» endret livet til Ingvild (30)

For ett år siden hadde Ingvild Løvgren Deila noen sekunder på skjermen som den ikoniske rollefiguren «prinsesse Leia» i Star Wars.

Ingvild Deila som prinsesse Leia i Star Wars

PRINSESSE LEIA: Ingvild Løvgren Deila som den legendariske karakteren fra Star Wars-filmene.

Foto: Privat

– Wow, det har vært et veldig overraskende år. Jeg har vært med på comic cons i flere land hvor jeg har blitt kjent med mange Star Wars-fans, folk som liker Sci-Fi og fantasy. Det har vært veldig stas.

Comic cons er en type messer hvor folk med disse interessene møtes.

– De som kommer får møte ulike skuespillere, som for eksempel fra serien Game of Thrones, Tilbake til fremtiden og fra Star Wars, som meg. Jeg møter mye fans og må signere en del bilder, sier Løvgren Deila.

Det var i starten av desember i fjor at ryktene begynte å gå om en norsk skuespiller i den siste Star Wars-filmen, Rogue One. 16. desember i fjor bekreftet Ingvild Løvgren Deila selv at hun skulle spille rollen som «prinsesse Leia».

Ingvild Løvgren Deila

PREMIERE i LONDON: Ingvild Løvgren Deila sammen med en stormtrooper på premieren på Rogue One i London.

Foto: Privat

Reiser verden rundt

I Star Wars-filmen som kom i fjor var deler av ansiktet til Løvgren Deila endret på med datagrafikk for at det skulle ligne mest mulig på nå avdøde Carrie Fisher som spilte den opprinnelige rollen på slutten av 70-tallet.

Ingvild Løvgren Deila

DATAGRAFIKK: Deler av ansiktet til Løvgren Deila er endret med datagrafikk for å ligne mest mulig på avdøde Carrie Fisher, som opprinnelig spilte prinsesse Leia.

Foto: Privat

Ingvild selv sier rollen endret mye.

– Jeg har vært veldig mye på reisefot dette året, og jeg tror jeg aldri har flydd så mye i hele mitt liv. Jeg har vært flere ganger i USA, Italia, Frankrike, Tyskland, Belgia, Spania, Mexico, Japan og Canada.

Hun har også fått flere filmroller.

– Jeg hadde en rolle i en psykologisk thriller som ble spilt inn i San Francisco i sommer. Det var veldig gøy. Jeg spilte en russisk kvinne, så da måtte jeg også snakke litt russisk. Rett etter jul skal jeg spille i en brasiliansk spillefilm som spilles inn i Rotterdam og andre steder i Nederland. Og nå har jeg også fått meg manager i Los Angeles, så da blir det mer jobbing i USA fremover.

For meg som ikke planla å bli skuespiller er det veldig rart å tenke på at dette nå er jobben min

Ingvild Løvgren Deila, skuespiller

Har ikke sett «The Last Jedi»

13. desember var det premiere på den nye Star Wars-filmen «The Last Jedi». Den har fått svært gode kritikker av filmanmelderne, deriblant NRKs Birger Vestmo. Ingvild Løvgren Deila har ennå til gode å se filmen.

– Det er alltid gøy når det kommer ny Star Wars-film. Jeg vil helst ikke vite noe om filmen før jeg ser den, men jeg gleder meg veldig.

Er det sjans for at det blir mer Star Wars på Ingvild Løvgren Deila?

– Mmm, jeg vet ikke. Carrie Fisher gikk jo bort i fjor, og jeg tror filmselskapet vil vente en stund, av respekt for henne og hennes familie. Om det skjer så tror jeg det skjer om noen år. Jeg er uansett veldig glad for at jeg fikk være med de sekundene jeg fikk, sier hun.

Laster Twitter-innhold