Norske Ingvild er prinsesse Leia i Star Wars

– Jeg er Star Wars-fan selv. Det er en stor ære, sier norske Ingvild Deila fra Skien (29) om å spille prinsesse Leia i ferske «Rogue One»: A Star Wars Story.

Ingvild Deila fra premieren på filmen Rogue One

SPILLER PRINSESSE LEIA: Ingvild Deila (29) fra Skien på innspillingen av den nyeste Star Wars-filmen, Rogue One.

Foto: Privat

Forrige uke begynte ryktene å gå om at Ingvild Deila har rollen som prinsesse Leia i den nye Star Wars-filmen «Rogue One». Nå er det altså bekreftet av hovedpersonen selv.

Ingvild Deila spiller i filmen Rogue One

Ingvild Deila er blond til vanlig, men som prinsesse Leia måtte hun farge håret helt mørkt.

Foto: Privat

Da jeg var på innspillingen var det en av de beste dagene i mitt liv, sier 29-åringen til NRK.

«Rogue One» hadde premiere i USA lørdag 10. desember og i Norge 14. desember. Filmen er en forløper til den originale trilogien. Deila sin rolle er en kort scene i Rogue One, med hovedrolleinnehaver fra originalfilmene, Carrie Fishers ansiktstrekk animert oppå hennes egne.

– Jeg ville jeg skulle ligne mest mulig på Carrie Fisher, for det føltes mer ekte. Jeg brukte lang tid i sminken og de hadde farget håret mitt noen uker i forveien, så jeg var helt mørk. De måtte legge på litt ekstra, for Fishers kanelboller i håret er ganske massive, ler Deila.

Fra premieren på filmen Rogue One

Fra premieren på filmen Rogue One.

Foto: Privat

Munnkurv i et halvannet år

Fisher spilte prinsesse Leia i den opprinnelige Star Wars-trilogien. Hun hadde også rollen i Star Wars: The Force Awakens som kom på kino før jul i fjor, og som fikk terningkast seks av Filmpolitiet.

Deila hadde også en liten rolle i storfilmen Avenger: Age of Ultron, men for øvrig har hun for det meste spilt i TV-serier og kortfilmer. Nå kan hun endelig snakke om rollen, etter munnkurv i et halvannet år.

– Det var helt utrolig å være på settet, være i romskipet og se alle soldatene som løpper rundt, det var helt fantastisk, sier 29-åringen fra Skien.

Laster Twitter-innhold

Får meldinger fra hele verden

Deila sier det ikke har gått upåaktet hen at hun har en rolle på rundt 13 sekunder i den nye storfilmen.

– Jeg får meldinger fra hele verden, spesielt på Twitter. Det er veldig stas.

NRKs filmanmelder, Birger Vestmo sier Deilas rolle i filmen ikke er den som har satt 29-åringen på de største prøvelsene, men at det er en viktig rolle.

– Det må være utrolig morsomt for en skuespiller og havne på rulleteksten som selveste prinsesse Leia. Dette ser pent ut på hennes CV, selv om hun ikke får vist seg ordentlig frem. Dette er nok en døråpner for senere jobber i Hollywood-systemet.