Rektor advarer mot mobbe-app

Mange unge er aktive på appen og nettsamfunnet ask.fm om dagen. Fordi det er et nettsted der du kan være anonym, er det knyttet svært grove mobbesaker til appen. Nå ber rektor foreldrene om å følge med.

Mobiltelefon

Ask.fm kan lastes ned som app. Det er knyttet flere grove mobbesaker til nettsamfunnet i Norge og utlandet

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Torsdag fikk alle foreldre og foresatte ved Borre ungdomsskole i Vestfold en tekstmelding der de blir bedt om å følge med på elevenes bruk og snakke om nettstedet ask.fm.

– Så vidt meg bekjent har det vært episoder med mobbing på dette nettstedet, men også på nettsteder som Facebook, sier leder av FAU, Morten Granheim Johansen.

Han opplyser at mobbing og nettbruk er tema på alle foreldremøter som holdes i disse dager.

Les også:

– Anonymiteten fører til sjikane

Kjellaug Tonheim Tønnesen er Rådgiver i organisasjonen Barnevakten.
Hun sier at ask.fm er et nettsamfunn der du kan være anonym, og det gjør at den har tatt litt av, og har blitt kalt for en mobbe-app.

– Den blir brukt til mye annet også, også hyggelige ting. Fordi du er anonym, har det blitt brukt mye grovt- og seksualisert språk, og det er derfor den er blitt kalt en mobbe-app.

Er mye i bruk

Morten Granheim Johansen i FAU har registrert at appen er mye i bruk, og oppfordrer sammen med rektor alle til å snakke om bruken.

-– Det er viktig at foreldrene følger med på hva ungene gjør, og hvordan man forholder seg til andre mennesker, også på sosiale medier. Det er mange som blir tøffere når man slipper å se hverandre inn i øynene. Det er rart hva man kan få seg til å skrive som man aldri vil få seg til å si, sier Granheim Johansen.