Politiet ber russen om hjelp

Natt til søndag stanset politiet en russebuss i Larvik med 30 mennesker ombord. Bussen var bare registrert for 17.

Russ
Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Sjåføren mistet førerkortet som følge av at bussen var overfylt. På Facebook litt senere på natten skriver politiet dette på sin side.

Politiet har og vil fortsette å ha fokus på trafikktrygg russetid. Vi har ingen å miste. Til dette er vi helt avhengig av dere - av russens hjelp.

Politiet i Vestfold , Facebook

Til VG sier ordenssjef i Sør-Øst politidistrikt Frank Gran:

– Det vi ser nå er tilnærmet lovløse tilstander. Russen har rullende diskoteker og fyller opp bussene med folk. Det bekymrer oss veldig, vi har ingen å miste, sier Gran til VG.

Fler hendelser denne påsken har gjort at politiet valgte å reagere på Facebook. De har vært viten til overfylte busser, skjenking av mindreårige, støy og blotting.

Nå oppfordrer politiet til å ta grep.

Vanskelig å nå igjennom

Det er ikke første gang denne måneden at politiet kritiserer russen for dårlig oppførsel.

I starten av april var politiet svært misfornøyde med at russen hadde gitt alkohol til mindreårige, og for å utløse brannalarmer ved skolene.

Politiet i Vestfold misfornøyd med starten på russefeiringa

Russepresident for vestfoldrussen, Emma Davidsen, sa da til NRK at de hadde tatt tak i problemene og at det bare var et fåtall russ som skapte problemer.

Til VG nå sier hun at:

– Det er også en liten åpenbaring for oss om at vi må være enda tydeligere i kommunikasjonen med sjåførene og bussene, sier Davidsen.