Olaf Tufte satser mot to VM i år

HORTEN (NRK): – Når jeg kommer hjem fra ro-VM, blir det bare å kaste årene, suge tak i øksa og svinge det jeg kan i de ukene som er igjen, sier Olaf Tufte.

Olaf Tufte med motorsag.

ØVER HJEMME PÅ GÅRDEN: – Konkurranseinstinkt er viktig i Timbersport, men du må ha med deg hodet også, ellers kan det bli stygt, sier Olaf Tufte.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Hvis alt går etter planen, må Olaf Tufte forberede seg til to verdensmesterskap de neste månedene.

24. september-1. oktober er det VM i roing i Florida, og 3.–4. november arrangeres verdensmesterskapet i Timbersport, eller tømmerhugger-VM, på Lillehammer.

– Her snakker vi først og fremst om flere måneder med fysisk oppladning til ro-VM. Så må jeg se om jeg kan få inn noen økter med teknikktrening i Timbersport i løpet sommeren, sier Olaf Tufte.

– Når jeg kommer hjem fra VM i roing, blir det bare å kaste årene, suge tak i øksa og svinge det jeg kan i de ukene som er igjen, fortsetter han.

Tufte trener på hjemme gården i Horten når NRK kommer for intervju. Han har tidligere deltatt i Timbersport-VM to ganger, blant annet sist mesterskapet ble arrangert på Lillehammer, og vet hva som skal til for å få være med på laget.

Olaf Tufte på gården sin i Horten.

MESTERSKAP: Olaf Tufte håper han er god nok til å delta på to VM i år.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Imponert over sporten

I år er Lillehammer igjen vertskap, og Tufte håper han er god nok til å delta.

– Jeg er så heldig at jeg var god nok til å være med på laget for noen år siden. Det er utrolig kult, bra mennesker og kul sport – en skikkelig mannfolk-øvelse, sier han.

– Nå er det VM på Lillehammer igjen, og da spørs det om ikke jeg sender inn CV-en min og sier at jeg er klar til dyst om jeg er god nok.

Konkurransen går ut på at utøverne hugger eller kapper tømmer med øks, motorsag og en to meter lang håndsag. Er Tufte god nok, blir det en travel høst for roeren fra Horten.

– Det blir hektisk hvis jeg skal inn på Timbersportslaget. Jeg har ikke så mye tid til å trene på det i løpet av sommeren, og da får jeg dårlig tid i oktober. Men jeg tror de vil sette laget en god stund før det.

Olaf Tufte skal prøve seg i ny idrett.
Bilder fra TV 2 Sportskanalen

TØMMERSPORT: Bilder med tillatelse fra TV2 Sportskanalen.