Hopp til innhold

Slik ser Olaf Tuftes «friår» ut

HORTEN (NRK): Ikke bare en, men to runder i verdenscupen.

Dobbeltfireren med Martin Helseth, Erik Solbakken, Oscar Stabe Helvig og Olaf Tufte

PÅ'N IGJEN: Erik Solbakken, Oscar Helvig, Olaf Tufte og Martin Helseth rodde inn til bronse i Beograd åpningshelgen i verdenscupen. Neste helg venter andre runde.

Foto: Balint Czucz

Olaf Tufte (42) la en plan for å forberede seg til OL i Tokyo 2020. 2018 skulle være et rolig, konkurransefritt år.

Allerede i første verdenscupstevne måtte imidlertid 42-åringen trå til. Det skulle være det, men i det nye verdenscuputtaket finner vi navnet hans igjen.

– Hva skjer?

– Planen frem mot Tokyo innebar egentlig å være konkurransefri i år, men Nils Jakob Hoff studerer for å bli lege og er nødt til å fullføre studiene.

– Jeg hoppet inn i dobbeltfireren i VM i fjor, og det var ganske bra. Så da Johan (landslagstrener Johan Flodin, jour.amn.) spurte om jeg kunne gjøre det samme i år, så jeg muligheten til å lære mer av de unge gutta, ha det gøy og forhåpentligvis ro fort.

– Nå rodde vi fort, og det er fortsatt gøy, så da sa jeg ja til verdenscup nummer to også, men så er det beina høyt og grillpølser, smiler han.

Siste gang i år

I Beograd tidligere denne måneden kunne Tufte, sammen med Erik Solbakken, Oscar Helvig og Martin Helseth, juble for bronse. Til helgen venter altså runde nummer to.

– Det skal være siste gang i år, understreker Tufte.

Olaf Tufte

FORNØYD: Olaf Tufte tror ikke det vil få noen store konsekvenser at han hittil i år har gått bort fra den opprinnelige planen mo OL i 2020.

Foto: Magnus Skatvedt Iversen / NRK

– Jeg har troa på og egentlig påbegynt planen mot Tokyo, men satt den på pause nå. Så håper jeg at Nils og resten av båten kan ro fort i EM, Henley og VM, så jeg kan fortsette med det jeg skulle gjøre.

Tokyo-fokus fra høsten av

Etter verdenscup nummer to er det «sommerferie», det vil si to uker i høyden med Ondrej Synek (Tsjekkia), som ble verdensmester i singelsculler i fjor.

I tillegg holder Tuftes klesmerke og gården hans hjemme i Horten roeren opptatt.

– Jeg har mer enn nok å holde fingra i.

I oktober skal 42-åringen på høydetrening igjen.

– Da tar jeg opp treningsbagen og setter på Tokyo-fokus. Da er det fullt kjør frem til august 2020.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark