Shala sikret seier i thrillerkamp

9000 tilskuere så Odd slå Strømsgodset på hjemmebane i Skien. En thriller av en kamp, hvor begge lag hadde mange sjanser.

Odds André Hansen

Odds André Hansen i eliteseriekampen mellom Odd og Strømsgodset på Skagerak Arena

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Fredrik Oldrup Jensen og Marvin Ogunjimi

Odds Fredrik Oldrup Jensen (t.h) og Marvin Ogunjimi i eliteseriekampen mellom Odd og Strømsgodset på Skagerak Arena.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB Scanpix

SISTE: Herolind Shala banket inn kampens eneste mål i 79. minutt, og Odd vant 1–0. Se fyldig referat fra hele kampen litt lenger ned i artikkelen.

Odd ligger dermed fortsatt på andreplass på tabellen, med 38 poeng. Strømsgodset ligger på tredjeplass, med 34 poeng.

Odd-direktør Einar Håndlykken sa til NRK.no før kampen at billettrekorden allerede var slått flere timer før kampen hadde startet. Lørdag kveld fikk han resultatet svart på hvitt:

– 8990 tilskuere i regnværet på Skagerak Arena i dag. Vanvittig moro! Flest siden Odd-Rosenborg 11. april 2010, skriver han på Twitter.

  • Se Odds tropp her
  • Se Strømsgodset tropp her
Se kort intervju
Laster innhold, vennligst vent..

Skagerak Arena

Slik så det ut på stadion en halvtime før kampstart.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Årets viktigste fotballkamp

Før kampen var Odd-direktør Einar Håndlykken klar på én ting: Dette er den viktigste fotballkampen i Telemark i 2014.

Dag-Eilev Fagermo

– Vi er så nærme medaljeplass, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Det er en viktig kamp. Et lokaloppgjør, og vi har veldig lyst til å slå drammensfolka. I tillegg er det et toppoppgjør, så dette er den viktigste fotballkampen i 2014 i Telemark, sier Håndlykken.

I går uttalte Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til TV 2 at det å vinne sølv vil være det største som har skjedd etter at barna hans kom til verden, selv om det er en stund til dette blir avgjort.

Det skjer mye i skiensklubben om dagen. Tidligere denne uka signerte Odd med fotballnomaden Ardian Gashi som forsterkning i jakten på medalje.

– Fiender til dommeren blåser av

Kveldens kamp er ekstra spesiell for tidligere Strømsgodset-spiller Fredrik Nordkvelle, som spilte i klubben fra 2007 til 2011.

– Det har ikke så mye å si at jeg møter gamleklubben. Jeg er alltid sulten på seier uansett. Vi har en veldig god posisjon på tabellen, og vi skal klore oss fast og være med i medaljekampen helt inn.

Han har imidlertid fortsatt god kontakt med noen av dem fra Strømsgodset-tiden, men det vil ikke i være i tankene hans i de to ganger førtifem minuttene.

– Vi pleier å meldes litt før kampen, men under selve kampen får vi være fiender helt til dommeren blåser av, sier han med glimt i øyet.