– Vi holder oss inne, og håper på det beste

Richard Sundbø fra Sandefjord bor i Houston, og er nå isolert som følge av uværet Harvey.

US-WEATHER-STORM-HARVEY

OVERSVØMTE VEIER: Motorvei i Houston stengt på grunn av flom.

Foto: MARK RALSTON / AFP

– Det er krisetilstander. De sier ingen har sett maken til slikt vær før. Det er veldig spent stemning, og vi håper egentlig bare på det beste, sier Sandefjord-mannen.

Opp til 520 millimeter

Sønnen hans Turner er trygg sammen med moren sin i den nordlige delen av byen, skriver Sandefjords Blad. Mens Sundbø dro til venner ikke så langt unna der han selv bor, på fredag. Nå holder de seg stort sett inne.

– Der vi er nå er det ikke fare for liv og helse, men vi kan nok se litt vann komme gjennom døren her om et par timer, sier han til NRK mandag morgen, norsk tid.

Da var vannet tre meter fra inngangsdøren.

– De sier at vi får mellom 380–520 millimeter med regn i løpet av de neste to dagene. Det blir bare verre og verre.

Richard Sundbø sammen med sønnen Turner.

I HOUSTON: – Det er ikke bra i Houston, men når dette er ferdig, sier de at vi kommer til å se en by som holder sammen, og går sammen for å hjelpe hverandre, sier Richard Sundbø. Her sammen med sønnen Turner.

Foto: Privat

Må være inne om natta

Det er midt på natten i Texas når NRK snakker med ham, og vennegjengen får ikke lov til å gå ut.

– Vi får ikke gå ut mellom klokken 22.00 og 06.00. Alle blir bedt om å holde seg inne. Vi har også fått beskjed om å ikke ringe 911 med mindre det er livstruende.

Han forteller at de ikke lenger kommer seg ut av nabolaget, og at de må bli der de er til alt vannet forsvinner.

– Vi er litt nervøse, selvfølgelig. Det er bare å holde seg inne, og håpe på det beste.

– Hele Houston er under vann

Han bor egentlig rundt ti minutter unna huset han nå oppholder seg i. Han følger naturlig nok med på sendingene om Harvey, som nå går døgnet rundt i USA, og har sett bilder fra der han egentlig bor.

– Jeg så en bil som var helt under vann, og båter som kjørte rundt. Jeg kjørte der på fredag. Det er utrolig spesielt, hele Houston er under vann.

– Det neste problemet starter i natt. Nå har Houston fått så mye vann at de åpner noen av flomdørene inn til nabolag som allerede har blitt oversvømt, og skal sende mer vann inn i nabolagene, for å redde de som ikke har fått vann inn i husene sine ennå.