Meteorologer i USA: Har aldri sett noe lignende

Vi vet ikke hvor store skadene blir, men de blir større enn noe vi tidligere har sett, melder USAs nasjonale meteorologiske institutt (NWS).

Flom i Houston

SE VIDEO: Mannen klamrer seg til et veiskilt og venter på hjelp.

Meteorologene minner om at det voldsomme regnværet og de kraftige vindene ikke er over med det første. Folk i Texas må regne med uvær de neste dagene, fram mot onsdagen.

– Vi har aldri sett noe lignende. Vi vet ikke hvor store skadene blir, men de blir større enn noe vi tidligere har sett, melder USAs nasjonale meteorologiske institutt (NWS) på Twitter og minner folk om at de følge rådene og beskjedene de får fra myndighetene.

Laster Twitter-innhold

Reddet med en kjøledisk

En som fikk brynt på naturkreftene, var en mann som klamret seg fast til et trafikkskilt i den lille byen Dickinson søndag morgen. (Se video øverst i saken). To menn flyter ned til ham på en kjøledisk, men de strever med å komme seg tilbake i den kraftige strømmen.

– Vi holdt hverandre i hendene og ventet til en annen mann kastet ut et tau til oss, forteller av de tre til tv-stasjonen CBS.

Harvey traff land i Texas sendt fredag kveld lokal tid, med en vindstyrke på opptil 60 meter i sekundet. Selv om mye av kraften i orkanen forsvant da den nådde land, er det frykt for at store nedbørsmengder de neste dagene kan gi vel så store skader.

Evakuerer sykehus

Vann i kjelleren på et av Houstons største offentlige sykehus forstyrrer strømtilførselen, og pasienter evakueres fra bygget.

Evakuerte pasienter transporteres videre fra Ben Taub Hospital til andre sykehus i området, opplyser lokale myndigheter. Det er ikke kjent hvor mange pasienter det gjelder.

40 båter settes inn i redningsarbeidet for å seile inn i de oversvømte delene av byen og evakuere beboere.

Evakuering Houston

En kvinne i rullestol får hjelp av politiet.

Foto: Jon Shapley / AP

Tømmer første etasje før vannet kommer

Randi Valderhaug Vincent

Randi Valderhaug Vincent på trappa utenfor huset sitt i Houston. Nå er vannet på vei inn.

Foto: Privat

Norske Randi Valderhaug Vincent bor i Bellaire i Houston. Hun er en av de mange tusen som nå opplever å få vann inn i huset sitt.

– Vannet er på vei inn i huset. Vi bærer møbler og annet av verdi opp i andre etasje, sier hun til NRK.

Hun forteller at det er vått rundt henne på alle kanter nå og sier at naboene som bor litt lenger ned i gata vasser i vann opp til livet.

– For vår del skal det nok gå fint, men for mange andre er dette en katastrofe, sier hun.

Vincent forteller at de får god informasjon og sier de har gode naboer og at de hjelper hverandre. Kjøkkenet i første etasje kommer hun nok ikke til å bruke de neste dagene, men hun har tørrmat og ekstra matvarer pakket i kjølebager og tror de skal klare greit.

SISTE NYTT

Siste nytt