Hopp til innhold

Nå kan du sove i Heyerdahls hus

Nå kan du leie deg inn i Thor Heyerdahls hus i Larvik. Men sove i senga til Thor kan du ikke gjøre.

Nå har du mulighet til å overnatte i Thor Heyerdahls hus i Larvik.

Se video

Steingata 7 er en kjent adresse i Larvik, og nå kan du leie deg inn der for å oppleve det som inspirerte en guttunge ved navn Thor på rommet i annen etasje til å utforske verdenshavene.

Det er et pent, gammelt hus med flott utsikt over Larviksfjorden som tilbys. I går signerte Larvik kommune driftsavtalen med Trinelise Gran i Stavern og Larvik Event, så da er det bare å pakke kofferten.

Les også:

Historisk sus

Heyerdahls hus

Gamle barndomsbilder pryder peishylla i stua i barndomshjemmet til Thor Heyerdahl i Larvik.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Huset gir deg en av røttene en av verdens mest kjente nordmenn kom fra. Her er portretter av Heyerdahl, og gamle barndomsbilder. Men dersom du drømmer om å sove i oppdagerens seng på gutterommet mot fjorden, - kan du glemme det. For etter en ombygning må du lete deg frem til gutterommet gjennom en slags skapdør fra badet. Men da ser du rett inn i en tømmervegg uten utsikt:

Men om noen år kanskje huset kan bygges tilbake, nøyaktig slik det var da Thor Heyerdahl vokste opp her. I mellomtiden er det mer enn nok her til å friste Heyerdahl-fantaster.

Kundene er klare

Etter at driftsavtalen ble undertegnet i går, er det kommet flere telefoner fra folk som er interesserte. De fleste fra næringslivet.

Prosjektleder Gillian Hockley har undertegnet bruksavtalen for Larvik kommune, og også hun ser for seg næringslivsfolk som de mest sannsynlige kundene.

Men Hockley tror også utenlandske turister, særlig tyskere, kunne tenke seg et opphold i huset. - Mange har et sterkt forhold til Thor Heyerdahl, og vil gjerne overnatte i Steingata 7.

Heyerdahls hus

Gillian Hockley, Larvik kommune (til v.), og Trinelise Gran i Stavern og Larvik Event ønsker velkommen til barndomshjemmet til Thor Heyerdahl i Larvik.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

Fem tusen kroner i døgnet koster det å leie huset, - da får du tre soverom på kjøpet. Men du kan betale mer, og få et skreddersydd opplegg med mat og servering.

Og kanskje må du dele huset med en av byens æresborgere, som inntil nå har vært de eneste gjestene. Det koster ikke ekstra dersom du må dele rom med, for eksempel, Ingvar Ambjørnsen...