Leopold (13): – Jeg var skikkelig redd

Leopold opplevde alle barn- og unges skrekk i disse Halloween-tider da han ble skikkelig skremt av en såkalt «killer clown». Nå advarer faren andre barn og unge, slik at de ikke skal oppleve det samme.

Leopold Andvik

BLE REDD: 13 år gamle Leopold Andvik ble skikkelig skremt da en klovn fulgte etter ham søndag kveld.

Foto: Privat

13-åringen var på vei til gode venner fra Hovenga der han bor til Porsgrunn søndag kveld da han oppdaget en stor mannsskikkelse utkledd i et grotesk klovnekostyme.

– Jeg syklet nedover veien, og plutselig så jeg at det sto en skikkelig skummel klovn der. Jeg sakket farten, og så begynte klovnen å gå sakte mot meg. Da syklet jeg alt jeg kunne, for jeg ble så redd. Jeg syklet i full fart hele veien til der vennene mine var, for jeg var så redd han skulle følge etter meg, forteller han til NRK.

13-åringen beskriver klovnen som en med hvit drakt med sorte striper, han hadde hvit maske på, og med sorte stjerner over øynene. I tillegg hadde klovnen en liten hatt på snei på hodet.

Redd for å gå i mørket

Leopold Andvik sier han ikke synes noe om at noen skremmer barn og unge på denne måten.

– Jeg synes det er noe tull. Jeg har blitt redd for å gå ut i mørket etter det jeg opplevde.

Jonny Andvik er far til 13-åringen. Han opplevde at sønnen kom hjem og var livredd etter hendelsen. Han ble så sint og forbannet at han la ut et innlegg på Facebook for advare andre barn og unge i området.

OBS til alle som har barn i Hovenga Halloween skal være morsomt! Men når det står en skrekk klovn som dette i halvmørke...

Posted by Jonny Andvik on Sunday, October 29, 2017

– Da han kom hjem var han både sjokkert, svett og veldig redd. Han var tydelig skrekkslagen over det han hadde opplevd.

Hva tenker du om det som skjedde?

Jeg blir ganske sint og forbanna. Jeg la ut et innlegg på Facebook for advare andre foreldre som har barn og unge i området her. Jeg vil ikke at de skal oppleve det samme.

Jonny Andvik

Faren til Leopold, Jonny Andvik sier han ble sint og forbanna etter at en klovn skremte sønnen hans.

Foto: Roald Marker / NRK

Opplevde samme fenomen i fjor

Det var i 2016 fenomenet med «killer clowns» virkelig tok av. Like før halloween i fjor var det flere hendelser i USA og Storbritannia. Trenden kom også til Sverige og Norge.

Bakgrunnen for fenomenet er Stephen Kings skrekkroman «It» fra 1986. Filmen basert på boken kom på kino i september i år, med Bill Skarsgård i rollen som den oppdiktede drapsklovnen «Pennywise».

Politiet er ikke begeistret for folk som skremmer opp barn og unge, og har en klar oppfordring.

– Dette synes vi definitivt ikke noe om. Vi skjønner at barn og unge blir skremt av dette, og oppfordrer folk til å oppføre seg ordentlig, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Olaf Jansen.