Hopp til innhold

Slipper tiltale etter Jodel-trusler

Politiet anser seg ferdige med saken.

Politibiler på parkeringsplassen utenfor skolen.

STENGTE SKOLEN: Politiet tok truslene på alvor. De stengte av skolen og holdt vakt utenfor skolen.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Jurist i Vestfold politidistrikt, Mari Gjersøe, opplyser til NRK tirsdag at det ikke reises tiltale mot 16-åringen som kom med trusler på mobilapplikasjonen Jodel.

Det var i november i fjor at gutten kom med trusler mot Greveskogen videregående i Tønsberg, og politiet valgte å stenge skolen.

Meldingen på Jodel.

Skolen holdt stengt etter meldinger på appen Jodel. På appen kan man anonymt legge ut korte meldinger som andre kan kommentere eller like.

Foto: Skjermdump Jodel

Gjersøe sier gutten likevel får en betinget straff.

– Det er gitt en påtaleunnlatelse. Det vil si at saken ansees avgjort fra politiets side på det vilkår at vedkommende gjennomfører konfliktrådsbehandling. Reaksjonen er også gjort betinget, som vil si at dersom vedkommende gjør noe nytt straffbart i løpet av en tidsperiode, så vil saken kunne tas opp igjen, forklarer Gjersøe.

Under meklingen i konfliktrådet vil både representanter fra skolen og politiet være til stede.

Innrømmer å stå bak

Politiet opplyser at de ser alvorlig på saken. Ikke bare fordi det dreier seg om trusler mot elever og ansatte, men også fordi truslene kom på Jodel og dermed når ut til et ubegrenset antall mennesker.

16-åringen innrømmer at det var han som skrev og la ut de aktuelle meldingene via appen Jodel. Det spilte også inn da avgjørelsen om en reaksjon skulle tas.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark