– Hoksrud-saken er en privatsak

Saken om Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Bård Hoksruds sexkjøp i Riga i Latvia er først og fremst en privatsak, sier Frp-leder Siv Jensen.

Siv Jensen

Siv Jensen mener at norsk lov gjelder for alle- uansett, men mener at Hoksrud-saken først og fremst er en privatsak.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

– Sånne saker er ikke noe hyggelig, men dette er først og fremst en privatsak og ikke en partisak, sier Jensen til TV2 i den første kommentaren til saken som eksploderte i mediene mens hun var på ferie.

Jensen kom hjem fra ferie natt til søndag. Hun var i utlandet da saken om Hoksruds sexkjøp i Riga eksploderte. Hoksrud ble for en uke siden med skjult kamera avslørt av TV 2 som sexkjøper under et privat besøk i den latviske hovedstaden.

Han ble torsdag ilagt en bot på 25.000 kroner og ble dermed den første nordmannen som er bøtelagt for sexkjøp i utlandet. Hoksrud innrømmet saken med en gang og valgte selv å trekke seg fra alle verv i Fremskrittspartiet. Men som folkevalgt blir han sittende på Stortinget.

– Norsk lov gjelder for alle

Hun understreker ellers at hun er svært fornøyd med måten partiets nestleder Per Sandberg har håndtert saken på og avviser at det er formildende at Frp i sin tid stemte imot loven.

– Norsk lov gjelder for alle uansett, sier Siv Jensen.

Hun sier at bare framtiden vil vise hva slags konsekvenser sexkjøpet i Riga til
slutt får for Bård Hoksrud.

–Saken har allerede fått konsekvenser. Han har selv trukket seg fra alle partiverv.

Egnet struktur

Siv Jensen vil foreløpig ikke si noe om saken får konsekvenser for Hoksrud på Stortinget. Bård Hoksrud er nå andre nestleder i transportkomiteen på Stortinget,

Fremskrittspartiets samferdselspolitiske talsmann og partiets innpisker, en viktig
funksjon ved voteringer i små og store saker.

– Vi konstituerer oss hvert år for å se om vi har en egnet struktur i gruppa. Om saken får konsekvenser i den forbindelse, er for tidlig å si noe om, sier hun.

Hun understreker at tillit bygges nedenfra. Og at det er for tidlig å si noe om hvordan Hoksrud kan gjenvinne tillit.

Selv har Bård Hoksrud uttalt at han beklager saken av hele sitt hjerte.

– Uansett hva følgene blir, så har jeg fått en skikkelig lærepenge. Men jeg håper at jeg kommer meg gjennom dette, både privat og i min rolle som politiker, sa Hoksrud tidligere denne uken.

– Hadde ikke sex

Tidligere denne uken gikk også den prostituerte kvinnen, som Frps Bård Hoksrud innrømmer å ha kjøpt sex av i Latvia, ut med det kun var snakk om kroppsmassasje. Hoksrud selv sier han innrømmet å ha hatt sex fordi han ble perpleks med et TV-kamera opp i ansiktet.

– Jeg hadde ikke sex med denne norske politikeren. Han sa han var gift og hadde familie, og at han ikke ville ha sex, sa Nicole til Dagbladet.

Hun sier hun utførte klassisk massasje, men at det ikke var seksuell omgang.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bård Hoksrud hjemme i Langesund

Bård Hoksrud har innrømmet at han fikk massasje over hele kroppen i Latvia.

Foto: NRK

Ble svært perpleks

På spørsmål om hvorfor han innrømmet sex, hvis det var noe annet som skjedde, svarer han følgende:

– Fordi jeg fikk et TV-kamera opp i ansiktet og ble helt perpleks.

Nicole sier hun synes synd på Bård Hoksrud dersom resultatet av Riga-turen og besøket hos den prostituerte kvinnen ender med en politisk karriere i ruiner. Hun forteller at Hoksrud snakket mest om hvordan det er å leve i Latvia, om den økonomiske krisen og andre ting.

Grunnen til at hun fortalte TV 2s reporter at hun hadde hatt sex med Hoksrud, selv om det ikke var sant, var fordi hun trodde TV 2-reporteren var ute etter sex.