– Ukloke om de vraker Hoksrud

Carl I. Hagen mener sexkjøpet i Riga ikke bør ødelegge for Bård Hoksruds videre politiske karriere. – Det er opp til familien å tilgi, ikke oss andre, sier Frp-veteranen.

Carl I. Hagen fra lanseringen av "Ærlig talt"

Carl I. Hagen forsvarer Bård Hoksrud etter sexavsløringen, og mener han bør fortsette også fra 2013.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I dag skriver VG at flere sentrale kilder i Telemark Frp bekrefter overfor dem at avsløringen rundt sexkjøpet kan velte stortingsrepresentantens politiske karriere.

Det var i september i fjor at Bård Hoksrud ble avslørt med skjult kamera av TV2 da han kjøpte seksuelle tjenester på en privat tur til Riga.

Bård Hoksrud

Telefonen stod ikke stille dagen etter Bård Hoksrud ble avslørt av TV2.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Flere i Telemark Frp bekrefter at saken kan bli et hett tema i nominasjonen frem mot 2013. Det mener partiveteran og tidligere Frp-leder Carl I. Hagen blir helt feil.

– Det vil være meget uklokt om partiet velger å vrake Bård Hoksrud. Hvis han stiller til gjenvalg bør han absolutt få tillit til å fortsette. At han privat har gjort en uklok ting, som først og fremst har vært en belastning for han selv og hans familie, bør vi andre legge bak oss, sier Hagen til NRK.

– Vil skade partiet

Hagen ser likevel at sexskandalen kan bli et tema.

– Det vil nok bli et moment, men det viktigste er å se på hva Bård Hoksrud har gjort i Stortinget. Han er en av Fremskrittspartiets mest profilerte og arbeidsomme representant, så jeg håper at Bård vil takke ja til gjenvalg og at han blir renominert.

– Det er familien som skal tilgi, og det bør ikke benyttes i en valgkamp. Det vil gå ut over hele partiet om den hendelsen blir et fremtredende moment i nominasjonskampen.

– Men er det så rart at en hendelse som dette får konsekvenser?

– Alle har nok gjort noe privat som man egentlig ikke ønsker at skal komme ut. Dette var usedvanlig dumt av Bård, men jeg mener at han har taklet tiden etterpå bra. Han har beklaget seg, og da bør man heller se på jobben han gjør som stortingsrepresentant.

Har ikke bestemt seg

Bård Hoksrud selv sier til NRK at han ikke har bestemt seg for om han vil stille som stortingskandidat for neste stortingsperiode.

– Jeg registrerer det som skrives, men jeg synes det er litt tidlig å spekulere i dette. For min egen del har jeg ennå ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre de neste fire årene.

Hoksrud sier videre at han skjønner at enkelte vil kunne bruke det som skjedde mot ham.

– Jeg håper likevel at det fortsatt går an å komme tilbake etter at man har gjort en feil. I tillegg håper jeg at jeg blir målt for den jobben jeg har gjort for Fremskrittspartiet på Stortinget og for velgerne i Telemark.

Bård Hoksrud

Bård Hoksrud vet ikke selv om han vil stille som stortingskandidat de neste fire årene.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX