– Sexskandalen kan felle Hoksrud

Bård Hoksrud kan bli vraket som Frps stortingskandidat i 2013 etter sexkjøpet i Riga. Flere i Telemark Frp bekrefter at saken kan bli et hett tema i nominasjonen.

Bård Hoksrud

Dette bildet ble tatt av Bård Hoksrud utenfor hjemmet sitt i Langesund etter at sex-skandalen ble avslørt. Nå er det ikke sikkert Telemark Frp renominerer han til valget i 2013.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Bård Hoksrud ble avslørt med skjult kamera av TV2 i slutten av september i fjor, da han kjøpte seksuelle tjenester på en privat tur til Riga.

Bård Hoksrud hjemme i Langesund

Bård Hoksrud var en angrende synder etter avsløringene.

Foto: NRK

Nå bekrefter flere sentrale kilder i Telemark Frp overfor VG at avsløringen kan velte stortingsrepresentantens politiske karriere.

– Jeg registrerer det som skrives, men jeg synes det er litt tidlig å spekulere i dette. For min egen del har jeg ennå ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre de neste fire årene, sier Bård Hoksrud til NRK.

– Det vil bli brukt mot meg

Hoksrud sier videre at han skjønner at enkelte vil kunne bruke det som skjedde mot ham.

– Jeg håper likevel at det fortsatt går an å komme tilbake etter at man har gjort en feil. I tillegg håper jeg at jeg blir målt for den jobben jeg har gjort for Fremskrittspartiet på Stortinget og for velgerne i Telemark.

Bamblemannen la seg paddeflat etter avsløringen 21. september, og allerede 30. september ble det klart at Fremskrittspartiets stortingsgruppe lot Bård Hoksrud fortsette som andre nestleder i transport- og kommunikasjonskomiteen.

Bård Hoksrud og Siv Jensen

Siv Jensen var illsint på pressen etter sex-avsløringene. Hun mente det var en privatsak.

Foto: Helge Carlsen / NRK

– Dager som denne er tunge

Nå ser det imidlertid ikke ut som at sexkjøpet er helt glemt. VG skriver at etter det de forstår, skal fylkespartiet være splittet i synet på hvilke konsekvenser Riga-hendelsen skal få for 39-åringen.

– Det er godt mulig at denne saken blir et tema i nominasjonen, og jeg tror at Bård også er forberedt på det, sier fylkesleder Kristian Norheim til avisa.

– Skjønner du at folk stiller spørsmål ved deg som stortingsrepresentant etter det som skjedde?

– Jeg skjønner at alle momenter skal vurderes, og partiet mitt har alltid hatt ryddige og gode nominasjonsprosesser. Jeg må også ta det forbeholdet om at jeg ennå ikke har bestemt meg. Det at denne saken stadig kommer opp i lyset igjen må jeg leve meg, men det er en ekstra belastning for familien min.

Han vil ikke si at Riga-saken er grunn alene for at han ikke har bestemt seg for å stille til en ny periode.

– Jeg sier i hvert fall at dager som denne, når saken blir blåst opp på nytt, er tunge dager for familien.

Vikre kan bli utfordrer

Dette skriver Bård Hoksrud på sin Facebook-side fredag morgen:

«Alle dager kan ikke være like fine, og starten på denne dagen for meg var absolutt ikke bare hyggelig.»

Thorleif Vikre, tidligere leder av Telemark Frp, blir nevnt som utfordrer til stortingsplassen. NRK har vært i kontakt med Vikre, men han vil ikke uttale seg om saken.

Bård Hoksrud møtte NRK dagen etter avsløringen. Se hele intervjuet her:

Video Se hele intervjuet med Bård Hoksrud

Se hele intervjuet med Bård Hoksrud