Her kan du bo gratis neste sommer

Åpent, lunt og særegent. Slik kan alle bo langs padleleden neste sommer.

Illustrasjonsbilde Biotop

Det Vardø-baserte arkitektkontoret Biotope vant plan- og arkitektkonkurransen for padleledhyttene.

Foto: Illustrasjonsbilde Biotop

Overnattingskonseptet for Padleled Vestfold består av flere spesielt tilrettelagte små hytter.

Målet med en padleled er å bidra til at alle kan finne passende turer å padle langs kysten. Samtidig skal dette føre til økt fysisk aktivitet og mer bruk av skjærgården.

Planen er å få padleleden fra Svelvik til Larvik ferdig skiltet og merket, samt etablering av enkle overnattingsplasser som skal stå ferdig, innen sommeren 2018. For hyttene som skal plasseres på Vestre Bolæren og Ildverket er alt klart. Målet er at det skal være minst en slik hytte i alle de 11 vestfoldkommunene.

Illustrasjonsbilde Biotop

Dette er en av illustrasjonene til arkitektkontoret Biotop. To av hyttene er planlagt å stå klare sommeren 2018.

Foto: Illustrasjonsbilde Biotop
Padleledhytter
Foto: Illustrasjonsbilde Biotop

Naturlige samlingssteder

I juni arrangerte Vestfold fylkeskommune en lukket konkurranse for konseptskisser. Tre arkitektfirmaer deltok: Tind, Biotope og Snøhetta. Biotope som gikk av med seieren.

Jurymedlem og prosjektleder for Padleled Vestfold, Bård Andresen i Vestfold fylkeskommune mener forslaget til arkitektkontoret tok hensyn til padlernes behov for ly og overnatting på en god og enkel måte.

I begrunnelsen står det også at prosjektet var vakkert og enkelt som kan gli inn i det sårbare kultur- og naturmiljøet det skal stå i.

Skissene «tilbyr et spekter av ulike romligheter, hvor noen vil være naturlige samlingssteder, for eksempel rundt leirbålet, mens andre lar deg slappe av tilbaketrukket fra resten av selskapet. Alle steder vil man kunne nyte utsikten og nærheten til naturen,» står det i begrunnelsen.

Padleled Vestfold

Padleled er et av tiltakene i strategisk kultur- og idrettsplan for Vestfold fylkeskommune 2015–2018. Kultursjef Arild Moen og prosjektleder for Padleled Vestfold Bård Andresen viser hyttene.

Foto: Frank Tindvik, vestfold fylkeskommune

Drømmeprosjekt

Daglig leder i Biotope, Tormod Amundsen, sier at dette er et drømmeprosjekt og at de gleder seg til prosessen fremover.

– Det beste med å være arkitekt er når man får se ferdige bygg som bidrar til å gi folk en enda bedre naturopplevelse, sier Amundsen.

I løpet av høsten skal Biotope utvikle byggeklare tegninger. Kulturdirektør i Vestfold fylkeskommune Arild Moen, tror og håper at padleled-prosjektet skal bidra til å sette Vestfold på kartet.

– Vi håper at prosjektet vil bidra til at flere tar i bruk den flotte kysten vår på en aktiv måte, men også at det vil bidra til å sette Vestfold på reiselivskartet, sier Moen.

Byggene er ikke bare for padlere, men for alle som har lyst til å bruke dem. Det er gratis og i utgangspunktet er prinsippet førstemann til mølla, forteller prosjektleder Bård Andresen.