Her er Norges største «spøkesenter»

PORSGRUNN (NRK): En liten gutt som dukker opp i speilet i prøverommet. Lyder av folk som ikke er der. Esker som faller ut av hyller, og rar røyklukt. På kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn skjer det stadig uforklarlige ting.

Kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn

SPØKELSESSENTERET: Kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn er i år 28 år, og det er bygd på et område med lange skipsfart- og industritradisjoner. Mange hevder at det foregår mystiske ting på senteret.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

Anne Lill Due, butikksjef Jernia

Butikksjef Anne Lill Due på Jernia forteller at de ansatte har opplevd mye rart.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

– Vi tror jo egentlig bare at det er tull, men det er ingen logisk forklaring på det som skjer, sier butikksjef Anne Lill Due på Jernia på Down Town.

Hun forteller at de ansatte blant annet har opplevd å komme på jobb og sett at en haug med plastlokk fra 10-litersbøtter har ligget strødd utover gulvet. Og innimellom, like før stengetid, kan det noen ganger høres ut som om det er kunder innerst i butikken. Men når butikkpersonalet sjekker, er det ingen der.

Noen ganger er det lys som ikke virker, eller det går en sikring som det ikke er noen teknisk forklaring på.

Vilde Karlsen, butikksjef i klesbutikken WOW

Ser gutt i speilet

Mette Solvik, Din Sko

Mette Solvik hos Din Sko sier det har vært uforklarlig aktivitet i butikken.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK

I en av klesbutikkene på senteret får vi høre at kunder flere ganger har stormet ut fra det ene prøverommet – noen av dem kledd i bare undertøy – etter å ha sett en liten gutt med mørkt hår dukke opp i speilet mens de prøver klær. Og hos Din Sko har de slitt med lyset og et visst ubehag.

– Det er jo ikke ofte, men det har hendt at vi står med ryggen til og føler at vi må snu blikket. Men når vi snur oss er det jo ingen der, sier butikkmedarbeider Mette Solvik.

Hun har jobbet på senteret i snart 15 år og har tre-fire ganger opplevd noe spesielt når hun kommer om morgenen og skal dra opp gitteret til butikken. Da har hun sett noe som likner tåke innenfor. Denne tåken er det flere ansatte på senteret som sier de har opplevd.

– Første gangen var det en panikkfølelse. Det så ut som om det var røyk her. Da gitteret kom litt opp, lettet det litt, forteller hun.

Vilde Karlsson i WOW

Vilde Karlsson i klesbutikken WOW kan fortelle at sikringer stadig vekk går som det ikke er noen teknisk forklaring på.

Foto: Gry Eirin Skjelbred / NRK