Hopp til innhold

Flere tusen på fest i gummibåt

Informasjonen om arrangementet har spredt seg som ild i tørt gress på sosiale medier. Til sommeren kan det bli fullstappet med mennesker i Bø-elva i Telemark.

Gummibåtfestival i Stryn

Liker du å plaske rundt i en gummibåt på sommeren? I juli kan du gjøre det under den planlagte gummibåtfesten på Gvarv. Her ser du et arkivbilde fra gummibåtfestivalen i Stryn.

Foto: Roger Vik

Arrangementet er ment til å gå av stabelen 18. juli i sommer, og på 12 dager har drøyt 3400 mennesker meldt sin interesse. Arrangør Idar Jonskås er overveldet over responsen.

Gummibåt Fest! Arrangør Idar Jonskås

Gummibåt-fest arrangør Idar Jonskås tror det kan bli en bra fest i sommer.

Foto: Privat

– Arrangementet har jo ikke ligget ute på Facebook så lenge, så hittil er det et helt utrolig engasjement. Det er folk fra hele landet som vil delta, sier han.

Hvis man sammenligner med Stavern-festivalen, så har den i skrivende stund drøyt 3550 Facebook-brukere som har trykket på deltar. Det er bare 150 flere enn hva gummibåt-festen på Gvarv har tiltrukket seg på kort tid.

– Hva er det som gjør at så mange vil være med på en gummibåt-fest på Gvarv?

– Det er jo helt fantastisk å ligge på vannet med god drikke og godt selskap. I tillegg så er det en veldig fin strand ved elven der vi skal være, sier arrangøren.

Mange utfordringer

Blandingen av alkohol og masse folk som sitter i gummibåter på vannet, gjør at arrangøren må gjøre noen tiltak for at det skal være mulig å gjennomføre arrangementet.

– Jeg er avhengig av at noen kan stille opp frivillig som badevakter. I tillegg så er det 18-års aldersgrense. Vi har ikke mulighet til å sjekke alles legitimasjon, men vi håper folk bruker sunn fornuft, sier Jonskås.

Mye folk betyr også mer søppel. Jonskås forteller at de må være flinke å kaste søppelet i poser og ikke la det flyte videre nedover elven.

– Jeg skal sette opp flere søppelkasser, og være veldig streng på at folk må hive søppelet sitt på land, så kan vi heller plukke det opp senere.

Vært i kontakt med politiet

– Jeg snakket med lensmannen i Bø. Han sa han måtte se litt nærmere på saken, men at det virket greit, sier arrangøren.

NRK kontaktet Lensmann Rollef Bergan, og han sier følgende:

– Vi er nødt til å se nærmere på saken, for drøyt 3000 mennesker er mange folk i elva bak Kiwi på Gvarv.