NRK Meny
Normal

– Sleng deg i gummibåten og ta deg en øl!

Med 1500 deltakere og tilskuere ble det skikkelig partystemning på Ørje Gummibåtfestival i dag.

Lørdag ble Ørje Gummibåtfestival arrangert for tredje gang, og det fine været sørget for mange mennesker og svært god stemning i Rødenessjøen.

– Stemningen er bra og alt er på topp. Folk nyter livet, været og gode venners selskap. Dette handler rett og slett om å slenge seg i en gummibåt, spille musikk, synge allsang og ta seg en øl, forteller PR-sjef Christian Hattestad Nesset.

Holder på til langt på natt

Ørje Gummibåtfestival

Flere hundre personer i gummibåter ligger i Ørje sluser og hører på konsert.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

I debutåret 2012 var det «bare» 50 gummibåter påmeldt. I fjor hadde antallet økt til 180, mens det i år ble satt ny rekord med hele 300 fargerike gummibåter

Båtene ble sjøsatt ved Ysterud, rett sør for Ørje klokken 12.00. Derfra padlet deltakerne de 6–700 meterne til festivalområdet Tangen – med innlagt konsertstopp ved Ørje sluser.

– Vi kjørte en konsert på dagen, hvor alle sammen lå i gummibåtene i slusekammeret og sang med. Det var veldig populært, sier Nesset.

Vel fremme ved Tangen ble det gummibåtsprint og konkurransen «Pimp My GummiBåt».

– Konkurransen går ut på å stille i Rødenessjøen med den kuleste og morsomste gummibåten.

I kveld blir det konsert med Staysman & Lazz, Katastrofe og Rainbowglow.

– Vi holder det gående til klokken to i natt, forteller Nesset.

(Artikkelen fortsetter under vannet)

Ørje Gummibåtfestival

Båten til Marker brannvesen var også på plass og sørget for sikkerheten gummibåtentusiastene.

Foto: GLENN THOMAS NILSEN

Tøffere med gummibåt

Gummibåtfestivalen i Ørje er en stor kontrast til skutefesten The Tall Ships' Races som denne helgen pågår for fullt noen mil unna – i Fredrikstad.

Men Nesset er overhodet ikke bekymret for at skutefesten skal lure til seg gummibåtentusiastene.

– Jeg har en følelse av at det er et annet klientell som velger å se på skutene i Fredrikstad. Men det er noen som har bygd om gummibåtene til seilskuter, så vi har faktisk fått noen av dem hit til oss også, sier han og legger til:

– Dessuten synes nok folk i vår aldersgruppe at det er mye tøffere med gummibåt!

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn påført knivskader i natt

    To menn er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de, en mann i 30-årene fikk flere stikkskader i magen og har blitt operert på Kalnes i dag. Den andre, en mann i 30-årene hadde mindre stikkskader i hodet og slagskader på kroppen. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen. Alle tre er bekjente, og samtlige er kjenninger av politiet.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.