Hopp til innhold

Geita spår valgresultatet

RE (NRK): Kan Geita Leonora gi oss svaret på hvem som vinner valget? Det er plass til humor på selveste valgdagen når Norgesglasset på P1 inntar Norges mest vanlige kommune.

Pål Plassen

Geita Leonora, programleder Pål Plassen og Håvard Karlsen er på Nedre Bakstevold gård i Re kommune.

Foto: Juliet Landrø / NRK

Norgesglasset på P1 har gjennom sitt lille forskningsprosjekt kommet frem til hvilken kommune i landet som er nærmest gjennomsnittet når det gjelder blant annet folketall, sykemeldinger, antall utlån av bøker på biblioteket og andre parametere. Det ble Re kommune i Vestfold.

Sender fra låven

Derfor har programleder Pål Plassen og resten av redaksjonen reist til en låve i Re kommune for å ha en annerledes valgsending. Mandag klokka 12.05 sender de direkte fra en gård i Re på P1.

– Vi skal bli kjent med folk og fe i gjennomsnittskommunen Re. Vi skal snakke om flere valg enn kommunevalg. Skal man bli eller dra fra en kommune som ikke har studietilbud?, spør Pål Plassen.

Les også: Re er landets mest typiske kommune

Spå valget

Ikke minst skulle en firbeint valgforsker gi svar på hvordan de politiske partiene gjør det i kommunevalget i Re. Det hender jo at firbeinte tipper resultater. I fotball-VM i 2014 tippet en kamel riktig resultat i flere kamper. I Norgesglasset fikk geita Leonora spå valgsresultatet i kommunevalget.

Leonoras oppgave var å velge en av åtte kasser der hvert parti som stiller til valget i Re var representert. Geita stoppet på Venstre. Så får vi se hvor synske evner Leonora har. Resultatet får vi når stemmesedlene er talt opp.