Hopp til innhold

– Ingen planer om å bryte

Miljøpartiet De Grønne i Tønsberg kommer ikke til å bryte samarbeidsavtalen med Høyre, Krf og Frp, selv om flere medlemmer har bedt om det.

Lene Lauritsen Kjølner, førstekandidat i Miljøpartiet De Grønne i Tønsberg

I et brev ber flere medlemmer i Miljøpartiet De Grønne i Tønsberg om at partiet trekker seg fra samarbeidet med Høyre, Krf og Frp. Men partiet har ingen planer om å bryte avtalen, sier førstekandidat Lene Lauritsen Kjølner.

Foto: Mathilde Torsøe/NRK

I et brev ber flere medlemmer i Miljøpartiet De Grønne nå partiet om å trekke seg fra samarbeidsavtalen med Høyre, Krf og Frp. Det skriver Tønsbergs Blad. Brevet kommer som en reaksjon på at styret tidligere denne uken bestemte at de ikke vil bryte samarbeidsavtalen.

Ifølge førstekandidat i partiet Lene Lauritsen Kjølner vil ikke brevet ha noen innvirkning på den beslutningen styret har tatt.

– Vi har en juridisk bindende avtale med de andre partiene som vi ikke kan trekke oss på, sier Kjølner til NRK.

Hva tenker styret om brevet?

– Det er synd at folk velger en slik reaksjon og styret syns ikke det er en hyggelig situasjon, men vår oppfatning er at dette langt ifra er en representativ mening i partiet, sier Kjølner.

Den utradisjonelle politiske konstellasjonen i Tønsberg høstet mange reaksjoner da den ble presentert i september. Flere privatpersoner uttrykte seg på sosiale medier.

Kjølner sier styret fremdeles mener partiet har gjort en god avtale i Tønsberg.

– Innad i et parti kan ikke alle være enige om alt. Men sitter man innenfor politisk kan man utrette mer enn ved å sitte på utsiden, sier Kjølner.