Fredag kveld rykket brannvesenet ut til Nøtterøy for å undersøke en brann i en gassgrill.
Det viste seg at mutteren i enden av gasslangen ikke var skrudd godt nok til.
– Det kom gass ut under grillen, og da den ble varm ble gassen antent. Slangen brant tvers av.
Det opplyser underbrannmester Kenneth Olsen i Vestfold interkommunale brannvesen via Twitter.
Såpevann
Han oppfordrer til å sjekke slange og koblinger før grillsesongen starter.
Koblingene må skrus til og såpevann kan brukes til å finne lekkasjer.
SVART: Innsiden av grillen der gasslangen festes er svart etter brannen.
Foto: Vestfold interkommunale brannvesenHer er brannvesenet og DSBs tips til en sikker grillsesong:
Se etter lekkasjer
Direkte sollys kan gjøre gasslangen sprø, slik at den sprekker fortere. Det er lurt å bytte ut slangene etter to til fem år.
Plasser gassbeholder riktig
Mange griller har hylle eller skap under brenneren, ikke plasser beholderen der. Sett den på siden. Det gjør det lettere å skru av gassen med bryteren på toppen, hvis noe skjer.
Steng av gass
Begynner det å brenne i gasslangen bør du forsøke å stenge ventilen på regulatoren. Den sitter på toppen av gassflasken. Deretter kan du slokke brannen i selve slangen med vann eller brannslokningsapparat.
Dette gjør du ved lekkasje
- Forsøk å stenge ventilene eller slokke.
- Sørg for at alle personene i nærheten kommer seg på avstand.
- Ring 110 og få veiledning.
La flasken stå under transport
Under transport skal gassflasken stå oppreist. Liggende flasker kan lekke ut gass dersom sikkerhetsventilen går opp.
BRANN: Det kan være flere årsaker til at det oppstår brann i gassgrillen.
Foto: Vestfold interkommunale brannvesen