– Annonsen skulle vært fjernet

Til tross for at alle de politiske partiene er blitt enige om å vente med valgkampen til 13. august har Tønsberg Frp en helsides annonse i Byavisa i Tønsberg i dag.

Faksimile Byavisa Tønsberg

Annonsen i Byavisa Tønsberg, skulle aldri stått på trykk.

Etter terroraksjonene i Oslo og på Utøya bestemte partiene på Stortinget seg for ikke å drive valgkamp i sørgeperioden.

Tønsberg Frp har likevel en helside i Byavisa i Tønsberg i dag, hvor de har valgt å fjerne slagordene, men opprettholdt annonsen hvor de ber folk huske å stemme 12. september. Byavisa Tønsberg er en avis som kommer ut til kommunene Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme, Andebu, Re og Stokke Tønsberg, Nøtterøy, Tjøme, Andebu, Re og Stokke, og har et opplag på ca 35 000 eksemplarer.

Annonsen sto også i byavisa i forrige uke, men det var meningen at dagens annonse skulle vært fjernet.

Bent Moldvær

Bent Oldvær i Tønsberg Frp beklager at annonsen sto på trykk i avisen.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

– Vi bestilte annonsene i juni. Uheldigvis sto annonsen i avisen også forrige onsdag, men at den også skulle komme på trykk i dag var ikke meningen, sier Bent Moldvær i Tønsberg Frp til NRK.no.

Ikke noe budskap

Moldvær understreker at annonsen ikke inneholder noe budskap fra partiet, men kun en påminnelse om å stemme 12. september. I tillegg står logoen til Tønsberg Frp i annonsen.

– Det kan jo oppfattes som om det er et budskap i annonsen, men jeg mener den er helt nøytral. Likevel skulle den ikke stått på trykk i dag, sier Moldvær.

Byavisa annonseselger er på ferie og de kan derfor ikke kommentere saken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bård Hoksruds Facebook-profil

Bård Hoksrud kritiserte statsråden og andre politikere for å bryte avtalen om å ikke starte valgkamp før 13. august.

Foto: Faksimile / NRK

Utsatte reisen

Tidligere denne uken kritiserte stortingsrepresentant Bård Hoksrud fra Frp statsråd Magnhild Meltveit Kleppa og andre politikere for å bryte det han mener er en avtale om ikke å starte valgkampen etter hendelsene på Utøya og i Oslo.

Meltveit Kleppa skulle i utgangspunktet komme til Vestfold i dag for å markere anleggsstart for prosjektet ny E18 Gulli- Langåker. Etter kritikken utsatte hun reisen.

– Jeg vil først og fremst si at dette ikke er en del av valgkampen. Dette er opplegg som jeg deltar på gjennom hele året som statsråd. Men når Hoksrud nå sår tvil om det, er ting veldig enkelt. Jeg utsetter dette til mandag om en uke, sa Kleppa til NRK.no.