Hopp til innhold

Første førerkortbeslag etter en time

En time og tretten minutter etter at det ble ny fartsgrense på E18, mistet en person førerkortet for å ha kjørt for fort.

Bård Hoksrud øker fartsgrensen

Statssekretær Bård Hoksrud åpnet E18 for 110 km/t i dag. Litt over en time senere ble det første førerkortet beslaglagt.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Det sier UP-sjef Runar Karlsen til NRK.no. Like før klokken 14.00 fredag melder politiet i Vestfold at en mann i 50-årene har fått sitt førerkort beslaglagt etter at han skal ha kjørt i 151 kilometer i timen i den nye 110-sona på E18 ved Amundrød i Sandefjord.

Klokken 12.00 samme dag økte Bård Hoksrud fartsgrensen til 110 kilometer i timen for første gang på norske veier.

– Det vil øke respekten for fartsgrenser generelt at vi nå får 110km/t på enkelte strekninger, sa Hoksrud til NRK før han endret fartsgrensen i dag.

– Stoppes stadig

– Det er stadig at UP stopper folk i 140–150 kilometer i timen på E18, sier operasjonsleder Anne Meyer ved Vestfold politidistrikt til NRK.no.

Til sammen 53 kilometer med vei i Norge fikk ny fartsgrense i dag. UP-sjefen sier at du mister lappen fra og med 151 kilometer i timen i 110-sona.

Distriktsleder i utrykningspolitiet i Vestfold og Telemark, Andreas Røde, sier at de vil følge ekstra godt med på trafikken på E18 i tiden fremover.

– Vi ønsker å være synlig på de nye strekningene som har fått økt og skal få økt fartsgrense og vi vil følge utviklingen nøye for å se hva som skjer med hastighetsnivået, sier han.