Hopp til innhold

– Han prøvde å ta henne, men jeg smalt igjen døren

Tre menn skal ha forsøkt å stjele tre hunder i Horten.

Tre hunder skal ha blitt forsøkt stjålet i Horten.

TILBØD PENGER: Susanne Sundsdal fra Horten eier tre hunder av typen Bichon frisé. Ifølge Sundsdal tilbød tre menn henne 50 000 kroner for hundene.

Foto: Privat

Mandag denne uken satt Susanne Sundsdal (26) hjemme i Horten og heklet da det banket på døren. Hennes tre hunder var inne sammen med henne, og hun gikk for å åpne.

– Der stod det tre menn som snakket med polsk aksent. De tilbød meg 50 000 kroner for hundene mine, forteller hun.

– Jeg sa at det ikke var aktuelt, men den ene hunden min snek seg mellom beina mine og den ene mannen prøvde å ta tak i nakkeskinnet hennes. Jeg ble så redd og smalt igjen døren rett foran nesa hans. Jeg låste dører og vinduer, fortsetter hun.

Sundsdal la merke til en blå varebil som stod utenfor. Hun så ikke skiltet, men tror hun ville kjent igjen mennene om hun så dem igjen. 26-åringen varslet også politiet om hendelsen.

Også i Larvik

Den 13. april meldte NRK om et forsøk på hundetyveri i Larvik. Tre menn hadde forsøkt å ta seg inn i en leilighet i Larvik og bortføre en fem år gammel cocker spaniel, Kalle. Eieren klarte å lukke døren foran dem, og meldte fra til politiet. Hun opplyste at de tre mennene kjørte en hvit Mercedes varebil.

Ifølge Dyrevernalliansen er hundetyver sett flere steder på Østlandet den siste tiden, og i forrige uke ble det kjent at de utlover en dusør på 5 000 kroner for tips som bidrar til at hundetyvene blir tatt.

– Veldig skummelt

Siden opplevelsen sist mandag, har 26-åringen vært redd for å gå ut med hundene sine, og hun har ikke latt dem være alene ute i hagen.

– Jeg syns det er veldig skummelt, og jeg følger med på dem hele tiden. Jeg gjør alt for hundene mine, og jeg vil ikke at noen skal ta dem, sier hun.