Bamble-ordfører: – Fryktelig trist

Ordfører Jon Pieter Flølo (Frp) i Bamble, der Bård Hoksrud bor, sier sex-skandalesaken er trist. Han vil ikke ta stilling til den politiske fremtiden for sin partifelle.

Jon Pieter Flølo

Ordfører Jon Pieter Flølo i Bamble.

Foto: Veronica Westhrin / NRK

– Jeg syntes det er veldig leit og trist, særlig for Bård som person og hans familie. Jeg ønsker ikke å utale meg mer om dette, jeg tror det er viktig å bruke tid og la det synke inn, sier Flølo til NRK.

Flølo vil ikke nå ta stilling til fremtiden for Bård Hoksrud som politiker.

– Jeg har ikke reflektert over det. Han har ingen politiske verv i Bamble kommune de neste fire årene fordi han selv valgte å fokusere på rikspolitikken, det er vanskelig nå å ha noen formening om hans fremtid, sier Flølo.

– Men å kalle han politisk død som en sild, er en toskete uttalelse. Det må finnes rom for tilgivelse.

Bård Hoksrud (Frp)

Bård Hoksrud er i hard vind.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Ser ingen grunn

Fylkesleder Lars Lindskog i Telemark Fremskrittsparti ser foreløpig ingen grunn til å ekskludere Bård Hoksrud fra partiet.

Sexkjøp er ulovlig for norske statsborgere, også i utlandet. Men Lindskog mener at dette ikke automatisk er en grunn til å ekskludere han fra partiet.

Lars Lindskog

Fylkesleder i Telemark FrP, Lars Lindskog.

Foto: NRK

– Jeg kan ikke se nå at dette er en eksklusjonsgrunn. Dette er en ting han har gjort på fritiden sin og har ingenting med partiet å gjøre. Da må vi vurdere alvorligheten av hva han har gjort, og så langt har jeg ikke hatt tid til å studere vårt regelverk for å se om han kan ekskluderes for dette, sier Lindskog til NRK.

Lindskog mener at en politietterforskning alene ikke er grunn for å ekskludere Hoksrud, med at en fellende dom kan være det.

– Jeg tror ikke vi har noe i vårt regelverk som automatisk ekskluderer han hvis han blir ilagt en bot, sier fylkeslederen.

LES OGSÅ: Sandberg: Mediene er ute etter oss

LES OGSÅ: Hoksrud får AP-støtte

Ikke i kommunestyret

Bård Hoksrud er også lokalpolitiker i hjemkommunen Bamble, men er ikke valgt inn i det nye kommunestyret. Dermed slipper han å søke fritak fra verv i lokalpoltikken.

– Så vidt jeg vet er han ute av alle verv i lokalpolitikken etter 6.oktober uansett, sier varaordfører Andreas Kjær (SP) i Bamble.

Politiet etterforsker

Politiet i Telemark opplyser torsdag at de vil etterforske Frp-politiker Bård Hoksruds sexkjøp i Riga. Han vil bli innkalt til avhør, opplyser politiinspektør Knut Kolloen ved Telemark politidistrikt til NRK.

Knut Kolloen

Politiet i Telemark opplyser torsdag at de vil etterforske Frp-politiker Bård Hoksruds sexkjøp i Riga. Han vil bli innkalt til avhør, opplyser politiinspektør Knut Kolloen ved Telemark politidistrikt til NRK.

Foto: Roald Marker / NRK