Hopp til innhold

Vil ikke kobles til Christoffer-saken

Justisminister Grete Faremo trekker seg fra lanseringen av kampanjen 'Ta barnas parti' på grunn av koblingen til Christoffer-saken.

Grete Faremo

Justisminister Grete Faremo visste ikke at Christoffer-bok var del av kampanjelansering.

Foto: NRK / Helge Carlsen

Under kampanjestarten på Stortinget tirsdag formiddag skulle Christoffer Gjerstad Kihles mormor, Ragnhild Gjerstad, etter planen overrekke statsråden en revidert utgave av boken 'Jeg tenker nok du skjønner det sjøl – historien om Christoffer'.

Ifølge Aftenposten har flere av rettens aktører reagert negativt på dette, og antydet at det kan tolkes som at justisministeren har valgt side i en pågående straffesak.

Mandag ble saken mot Christoffers mor tatt opp til doms i Agder lagmannsrett.

Visste ikke om bokkampanjen

Da Faremo i forrige uke takket ja til å åpne utstillingen 'Hvis klær kunne fortelle' på Stortinget, ble hun også spurt om hun ville ta imot boka om Christoffer for å markere at kampanjen 'Ta barnas parti' ble satt i gang.

Justis- og beredskapsdepartementet var imidlertid ikke klar over koblingen mellom kampanjen og den pågående straffesaken.

– Grete Faremo er ikke kjent med at det samtidig skal lanseres en landsomfattende bokkampanje, og hun vil heller ikke delta i
et opplegg knyttet til dette.

Hun er aldri blitt forespurt om å være en del av kampanjen, sier pressevakt Tonje Torsgard i departementet til Aftenposten. (©NTB)

Christoffer Gjerstad Kihle

Christoffers mormor, Ragnhild Gjerstad, ville gi boka om Christoffer til statsråden.

Foto: Privat/NRK