Hopp til innhold

Åtte grunner til OL i Oslo

Mandag ble Oslo offisielt en av OL-kandidatene. Et OL i Norge vil være veldig positivt for undervisningsmulighetene og næringslivet i Vestfold.

Illustrasjon OL 2022

Slik kan et eventuelt Oslo OL i 2022 se ut.

Foto: illustrasjon: Snøhetta/Cowi/MIR / Oslo kommune

Det mener Bjørn Lauritzen, Organisasjonssjef i Vestfold idrettskrets.

Etter at Oslo i dag ble offisiell OL-kandidat, er Norge ett skritt nærmere å få OL i 2022. Dersom det skjer vil det være positivt for Vestfold på mange måter.

Les også:

Sysselsette Vestfoldinger

Bjørn Lauritzen, Vestfold idrettskrets

Bjørn Lauritzen, organisasjonssjef i Vestfold Idrettskrets, krysser fingrene for at nei-bølgen gir seg og statsgarantien på 35 millioner kroner kommer på plass.

Foto: Privat

Lauritzen viser tilbake til det positive samholdet og følelsen OL på Lillehammer gav Norge. Han har listet opp åtte grunner til at OL bør være i Oslo om åtte år. Disse faller inn under stort engasjement, arena for utfoldelse, det vil skaper arbeidsplasser og frivillighet som idretten er helt avhengig av.

– Det trengs en rundt 20000 frivillige, og mange av dem vil komme fra Vestfold. I tillegg vil bygging av anlegg i Oslo vil komme Vestfoldbedrifter til gode, sier Lauritzen.

– I tillegg vil et OL Norge vil ha stor betydning for utdanning og kompetanseheving i mange bransjer. 2000 læringsplasser vil bli lagt ut og OL vil være et spennende utgangspunkt for undervisning i grunnskolen, på videregående skoler og på høyskoler og universitet.

Han legger til at Paralympiske leker fikk et gjennombrudd i London OL, og gav idretten for funksjonshemmede et løft. Det kan bane vei for flere funksjonshemmede inn i idretten og flere funksjonshemmede inn på arbeidsmarkedet.

Kulturløft

Skisse for OL i Oslo i 2022

Dette ønskebildet av et vinter-OL i Oslo henger på korktavla til informasjonsdirektør Ingunn Olsen i OL-etaten til Oslo kommune.

Foto: Eva Marie Bulai

Det er ikke til å legge under en stol at Norge er en skinasjon. Dette er en mulighet for den nye generasjonen til å samles og skape sitt eget OL, fortsetter Lauritzen.

– Dette kan gi utøvere inspirasjon. Og vi kan arrangere leker hvor utøverne og publikum står i sentrum i et OL basert på sunne norske holdninger og til en fornuftig kostnad.

Les også:

– Vi kan sette krav

Norge er i konkurranse med Beijing i Kina og Almaty i Kasakhstan. Lauritzen ser ikke på dem som sterke motstandere.

– Har du troen på at Norge får OL?

– Jeg tror vi får OL. IOC vil ha et OL utenfor korrupsjonståka. Vi er i den posisjonen at vi kan sette krav til IOC. Vi er et sterkt demokrati i motsetning til våre konkurrentene, og vi har en veldig god søknad og konsept.

Men han legger til at utfordringen blir statsgarantien på 35 milliarder kroner.

– Det blir spennende å se hvordan det blir. Men jeg velger å være positiv. Når nei-bølgen gir seg, så tror jeg at folk innser at OL bringer med seg mye godt. I en urolig verden er det ikke mange store eventer i verden som samler nasjoner, så det er verdifullt.

Les også: