Kommunen kan bli delt

Hvis innbyggerne ønsker det.

Andebu

Andebu ønsker å holde alle muligheter åpne om framtidige kommunesammenslåinger.

Tirsdag sa kommunestyret ja til å snakke med Sandefjord og Stokke om en mulig sammenslåing. Ordfører Bjarne Sommerstad (Sp) bekrefter at kommunen også kan bli delt dersom innbyggerne ønsker det.

– Det kan bli et resultat det, hvis innbyggerne mener det. Vi ordførerne skal ikke kappe land her. Vi skal legge til rette for at innbyggerne skal få en best mulig hverdag etter at kommunereformen er gjennomført, sier Sommerstad.

Men det var også det Gunnar Gallis fra Venstre tenkte på, da han i kommunestyret tok til orde for at Andebu burde fortsette som en egen, selvstendig kommune.

– Det skal være bra å bo i Andebu, og det er det. Innbyggerne tar vare på hverandre, sier han til NRK.no.

– Men hvis alle andre rundt Andebu slår seg sammen, er det ikke da en fare for at Andebu blir for liten og blir spist opp?

– Nei, svarer Gallis.

Les også:

– Vi har store ressurser

Ordfører Bjarne Sommerstad (Sp), varaordfører Jan Tore Haugerød (H) og Hilde Hoff Håkonsen (Ap) skal nå snakke med Stokke og Sandefjord.

Håkonsen mener Andebu vil spille en viktig rolle i de forhandlingene.

– Vi har store ressurser her i Andebu. Vi er en støttespiller sånn sett i forhold til Stokke kommune. Vi er to ganske like kommuner som skal inn å snakke og sondere mot Sandefjord, så jeg tror det blir særdeles viktig, sier hun.

– Hva med Kodal og Høyjord, er det mulig å dele kommunen?

– Hvis Kodal kommer til en konklusjon som er annerledes en Høyjord, så må vi ta høyde for det når vi skal ta det politiske retningsvalget, men det er viktig at innbyggerne får god nok informasjon om hva de har å velge mellom.

– Men du utelukker ikke å dele kommunen?

– Jeg må si at innbyggerne må få si sitt, sier Håkonsen.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark

Gry Eirin Skjelbred

Gry Eirin Skjelbred gir deg lokale nyheter r

Gry Eirin Skjelbred gir deg lokale nyheter r