Hele Grenland tjener på dagens storkamp

SKIEN (NRK): Det er ikke bare stadion på Falkum som er full i forbindelse med Odds storkamp mot Dortmund. Pengene renner inn flere steder i servicebransjen.

 Christer Lampi Sørensen og Karin Mustvedt.

Direktør for Thon Hotell Høyer i Skien, Christer Lampi Sørensen, og medarbeider Karin Mustvedt, smiler fra øre til øre over at hotellet er fullt i forbindelse med Odds kamp mot tyske Dortmund.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Når det regner på presten, drypper det på klokkeren, heter det i et gammelt ordtak. I Skien gir Europacupkampen mellom Dortmund og Skien full stadion på Falkum, men det drypper også på andre deler av næringslivet. Blant annet har alle hotellene fulle hus.

Grønne tall

– Vi smiler fra øre til øre, sier direktør for Thon Hotell Høyer i Skien, Christer Lampi Sørensen.

Han står i resepsjonen på det som man på folkemunne kaller «Høyers hotell» og viser fram skjermen med oversikten over bestillingene. Fra onsdag til fredag denne uken er det ikke et eneste hotellrom ledig, og det er gode nyheter for hotelldirektøren.

– Det er så moro, Odd-kampen har skapt veldig god aktivitet i byen, sier han.

Sørensen forteller at Europacupkampen gjør at det kommer journalister og presse fra både inn- og utland, personer som har VIP-billetter, og ikke minst fotballspillerne selv. ,

– Det er som et stort sirkus, så det fylles fort opp, sier han.

Lønnsomt for flere

Men det er ikke bare Thon Hotell Høyer som kan melde om gode tall. Bare noen hundre meter unna ligger Dag Bondeheim, der er det også fullt. Likedan med Clarion Collection Hotel Bryggeparken i Skien og Hotell Fritidsparken.

Ole Alexander Radenbach

President i Borussia Dortmunds offisielle norske supporterklubb, Ole Alexander Radenbach, har tatt noen dager fri fra ingeniørstudiet i Trondheim, og er klar for Odd-kampen mot Dortmund.

Foto: Anne Lognvik / NRK

I tillegg har andre deler av servicenæringen nytt godt av oppmerksomheten rundt Europacupkampen. Da president for Borussia Dortmunds offisielle norske supporterklubb, Ole Alexander Radenbach, var på besøk på Odds stadion onsdag ettermiddag, kunne han fortelle at utelivsstedene i Skien har ringt ham ned. De vil ha Radenbach til å dra med seg supportere til deres utested.

– Det har vært en travel uke, men det blir helt sikkert nok til alle, sier han med et smil.