NRK Meny
Normal

Her viser han forskjellen på Dortmund og Odd

SKIEN/OSLO (NRK): Dortmund-trener Thomas Tuchel undervurderer neppe skienslaget før kampen om europaliga-plassen.

Thomas Tuchel før kampen mot Odd

SE VIDEO: Dortmund møtte norsk og tysk presse før oppgjøret med Odd.

– Forskjellen kan handle om detaljer. Vi ser ikke ned på Odd, og vi beregner ikke hvor stor forskjellen vil være. Når dommeren blåser i gang kampen, er det elleve mot elleve. Første bud er å møte dem ansikt til ansikt, sier Tuchel til NRK.

Fagermo

REALIST: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo vet godt hva som venter ham torsdag.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Han fikk en drømmestart på sin Dortmund-karriere da Borussia Mönchengladbach ble sendt hjem med hele 4-0 lørdag. Nå forventer «alle» at Odd skal bli et enkelt hinder på vei til europaligaen.

– De vil gjøre alt for å få til et resultat. Det er en stor mulighet for dem å vise seg frem. De vil være forberedt, og vi er også forberedt. Forhåpentligvis ser vi en forskjell, men det kan være detaljer i kampen, sier treneren.

– Bryr oss kun om oss selv

Han bekreftet også at Marco Reus blir hjemme i Tyskland på grunn av frykt for skader på kunstgresset i Skien. Plastdekket fikk mye oppmerksomhet under presseseansen, og Dortmund-sjefen tror underlaget vil være en fordel for Odd siden hjemmelaget er vant til det.

Men:

– Vi er vant til 60.000 tilskuere, så det blir vår fordel i returkampen. Lag har hver sine fordeler i kamper. Vi ønsker å være på vårt nivå, og vi vet vet hvor gode vi kan være, sier tyskeren, før han følger opp med en lang regle for å understreke poenget.

– Vi bryr oss ikke om det er kunstgress, naturgress, godt gress, vått gress, tørt gress, god dommer, dårlig dommer, full stadion, tom stadion, ingen stadion – jeg bryr meg ikke. Vi må bli et lag som ikke bryr oss om omstendighetene – kun oss selv, sier Tuchel.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Dortmund er på plass i Skien.

– I praksis umulig

Og dermed gjør han det temmelig klart at tyskerne ikke vil gå i fellen med å undervurdere telemarkingene. Tuchel trekker blant annet frem Sondre Rossbach og Rafik Zekhnini som «to store talent», og han karakteriserer Odds spillestil som «britisk».

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo plasserer på sin side Dortmund høyere enn topplagene i England.

– Jeg vet at det har skjedd bomber tidligere, men å slå dem ut, skal i praksis være umulig, sier Fagermo, før han påpeker det åpenbare:

– Ingenting er umulig i fotball.

Fotballnyheter