– Jeg blir fysisk dårlig av SP-bråket

Tidligere statsråd for Senterpartiet, Terje- Riis-Johansen blir uvel av alt bråket, og sier han ikke er aktuell for et lederverv i partiet.

Terje Riis-Johansen

Terje Riis-Johansen sier til NRK.no at han ikke er aktuell som kandidat til lederverv i Senterpartiet.

Foto: Petter Melsom / NRK

I helgen kunngjorde partileder Liv Signe Navarsete at hun er innstilt på å trekke seg som leder av Senterpartiet. Det kom frem under en tale til egne partimedlemmer under «Senterkonferansen» på Grand Hotel på Kongsberg lørdag ettermiddag.

I etterkant er det snakket mye om hvem som er den rette til å lede partiet videre. Nestleder Ola Borten Moe har fått lunken støtte, og har også sagt at til VG at han ikke er kandidat til å overta, men at han vil fortsette som nestleder. Han er blant dem som peker på Trygve Slagsvold Vedum.

Kilder NRK.no har vært i kontakt med har blant annet lansert den tidligere Sp-statsråden, Terje Riis-Johansen, som nå er fylkesordfører i Telemark, som en kandidat til ledelsen i partiet.

Jeg er ikke en aktuell kandidat. Jeg har gått noen runder med meg selv, og har konkludert med at det ikke passer, sier han til NRK.no.

Å oppleve at partikolleger krangler i media hvor personkarakteristikkene hagler, er ikke noe særlig

Terje Riis-Johansen

Les også:

– Blir fysisk dårlig

Riis-Johansen sa i helgen at han ikke synes noe om bråket som har væt i partiet den siste tiden, og at han synes det hele har blitt et offentlig seminar om personer.

– Jeg er blir nesten fysisk dårlig av alt bråket. Jeg synes det er fryktelig leit, og et lite glitrende kapittel i Senterpartiets historie.

– Telemark Senterparti har en representant i valgkomiteen til partiet- er du en kandidat til å sitte i den?

– Vi hadde styremøte i går, så det spørsmålet er ikke helt avklart enda.

Ber om at hele ledelsen byttes

Ledelsen i Senterpartiet, med Navarsete i spissen, har fått kraftig kritikk i etterkant av valget.

Det toppet seg med den knusende evalueringsrapporten som ble lagt fram like før jul, og stormen økte i styrke da NRK tirsdag avslørte at hun like etter valget i fjor ringte daværende statsrådskollega Bård Vegar Solhjell for å få ham til å legge E16 gjennom hjemstedet Lærdal i tunnel, noe som fordyret veiprosjektet med 400 millioner kroner.

Maktkampen mellom Navarsete og nestleder Ola Borten Moe har fått kritikerne til å kreve at begge to må tre til side. Det er dessuten en kjensgjerning internt i partiet at det siste Navarsete ønsker er å overlate ledervervet til Borten Moe, og la han stå igjen som en slags «seierherre».