Hopp til innhold

14-åring siktet for å ha voldtatt jente (14)

En 14 år gammel gutt er siktet for å ha voldtatt en jevnaldrende jente. Overgrepet skal være filmet og er også sendt til andre.

Torunn Fossli Sæthre

SKREMMENDE TREND: Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre sier det er en skremmende trend at seksuelle overgrep stadig oftere blir filmet og delt i ungdomsmiljøer.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Anmeldelsen kom inn til politiet søndag forrige uke. Det var foreldrene til jenta som anmeldte saken til politiet.

Voldtekten skal ha skjedd et sted i Grenland sist fredag.

Det var avisen Varden som først omtalte saken.

– Gutten er siktet for voldtekt, og for å ha spredd seksualisert materiale med barn, sier politiadvokat Torunn Fossli Sæthre til NRK.

Jenta er avhørt på barnehuset. Den 14 år gamle gutten blir avhørt i løpet av dagen.

Filmet overgrepet

Politiet har funnet en film av overgrepet på telefonen til den siktede 14-åringen. De har også fått samme film av en annen person som har fått den tilsendt. Filmen viser tydelig hva som skjer, men ikke identiteten til jenta.

– Vi vet ikke hvor mange personer som har fått den, men vi ser svært alvorlig på at dette skjer. Det gjør overgrepet og krenkelsen mye verre, sier Fossli Sæthre.

Den siktede gutten er i et barnevernstiltak i Telemark. Han er under strafferettslige lavalder, og saken vil bli fulgt opp videre av barnevernsinstitusjonen.

Blir ikke straffeforfulgt

Den siktede 14-åringen er nå tatt hånd om av barnevernet, og har ikke mulighet til å bevege seg fritt utenfor institusjonen han er på.

– Politiet etterforsker nå saken videre for å finne ut hva som har skjedd. Hva som skjer videre i oppfølging av gutten, blir barnevernets ansvar. Den siktede er et barn, sier Fossli Sæthre.