Hopp til innhold

Håper på Bergbys-drift igjen denne uken

PORSGRUNN (NRK): Selv om fast food-kjeden Bergbys i dag måtte slå seg konkurs, håper daglig leder at driften er i gang igjen allerede denne uken.

For andre gang i løpet av noen måneder har Bergbys måttet stenge restaurantene med milliongjeld.

De var det lokale alternativet til de store hamburgerkjedene. Men for andre gang i løpet av noen måneder har Bergbys måttet stenge restaurantene med milliongjeld. I dag ble de slått konkurs. De hadde rett og slett ikke kontanter til å betale regningene.

Noen vil tape penger

– Vi har ikke klart å tjene penger i de månedene som har vært nå, og da begynner vi å drive på kreditors regning igjen. Det har vi bestemt oss for ikke å gjøre. Det er dessverre likevel noen kreditorer som vil tape penger nå, og det er veldig beklagelig, sier daglig leder Hans Ole Bergby.

120 ansatte berøres av konkursen. Noen er fast ansatt, andre jobber på deltidskontrakter.

For en stund siden sanerte Bergbys en del gjeld. Men det var ikke tilstrekkelig.

– Vi hadde god tro på å klare det, og har gjort et skikkelig forsøk på å klare det. Men det ble for liten driftskapital – vi drev forretningen på de pengene vi hver dag fikk inn på salg.

Håper på drift denne uken

Kundene ble i dag møtt med stengte dører og plakater med konkurs på døra. Men eieren selv, Hans Ole Bergby, håper at driften kan komme i gang igjen i løpet av uka.

– Ja, vi har investorer som jobber på det. Vi har tro på det, sier Bergby.

I morgen blir det klart hvilke krav som fremmes i boet. Etter det NRK kjenner til er Sparebanken Sør den største kreditoren med 2 millioner kroner, og kravet derfra er at det skal komme ny ledelse i Bergbys-kjeden. Bobestyreren har ikke vært tilgjengelig for kommentar i dag.