- Det koster lite å si unnskyld

Torsdag kom beklagelsen fra politikerne i Stokke, etter at innbyggere over 74 år ikke ble tatt med i innbyggerundersøkelsen. På sin plass, men ikke nok, sier Marit Haukom.

Marit Haukom

Leder av aksjonen Likeverdige forhandlinger, Marit Haukom, sier beklagelsen ikke er nok.

Foto: Anne Melsom Bjerke / NRK

Haukom er leder av leder av aksjonen likeverdige forhandlinger, og er ikke utelukkende positiv til beklagelsen.

Beklagelsen var på sin plass, men det er ikke til å komme unna at politikerne forsøker å minimalisere betydningen av innbyggerundersøkelsen.

Brevet er undertegnet av ordføreren, samt gruppelederne for Ap, Høyre, Frp, KrF og Venstre. De skriver: Vi vil på vegne av Stokke kommune beklage på det sterkeste at innbyggerne over 74 år er gjort urett. Marit Haukom sier politikerne bør følge opp sin egen beklagelse.

Politikerne i Stokke skal 2. februar ha et ekstraordinært kommunestyremøte. Da skulle de sagt at innbyggerne selvfølgelig skal høres igjen før møtet.

Les også:

Gi de eldre en stemme

Haukom mener i utgangspunktet at en ny folkeavstemming er på sin plass.

Men i denne sammenhengen får det holde med en innbyggerundersøkelse gjort på en annen måte enn det vi nå driver og krangler om, sier Haukom.

Det koster ufattelig lite å si unnskyld hvis det ikke fører til noen konsekvenser.

Marit Haukom

Hun sier det er for lett å si unnskyld.

– Da forhandlingene med Sandefjord ble besluttet i kommunestyret 16. juni i år, sa ordfører i Stokke, Erlend Larsen, at han ut ifra innbyggerundersøkelsen ikke så behov for å utrede samarbeid i begge retninger (både Sandefjord og Tønsberg).

Har skiftet mening

Haukom sier flere stokkepolitikere vektla innbyggerundersøkelsen i kommunestyredebatten i juni, for så å skifte mening.

– At politikerne nå forsøker å fortelle oss at innbyggerundersøkelsen ikke spilte noen rolle i kommunesammenslutningsvedtaket, hadde ikke jeg hatt fantasi til å forestille meg.

Les også:

Er du sikker på at det ikke kommer noen ny innbyggerundersøkelse i Stokke?

– Hos rådmannen i Stokke fikk jeg beskjed om at det ikke blir noen ny undersøkelse, men politikerne har fortsatt mulighet til å sørge for at det blir en ny innbyggerundersøkelse, og det er mitt håp. Det koster ufattelig lite å si unnskyld hvis det ikke fører til noen konsekvenser.

NRK har vært i kontakt med ordfører i Stokke, Erlend Larsen. Han ønsket ikke å kommentere saken.