NRK Meny
Normal

Vil gjennomgå sosiale medier-regler

Sandefjord Høyre vil se på hva politikerne kan legge ut på sosiale medier, etter at Høyre-politiker Bjørn Hoelseth lenket til en nettside drevet av en tidligere Vigrid-leder.

Facebook

Sandefjord Høyre vil gjennomgå reglene for hva politikere kan få dele i sosiale medier.

Foto: Skjermdump

– Vi kommer til å ta en gjennomgang av det ved første anledning. Ikke bare på grunn av denne saken, men fordi det har blitt noen eksempler på bruk som vi i alle fall bør diskutere, sier leder for Sandefjord Høyre Tor Steinar Mathiassen.

Tirsdag skrev Sandefjords Blad om hvordan Høyre-politiker Bjørn Hoelseth, gjennom sosiale medier, delte en artikkel fra nettsiden frieord.no. Redaktøren for

Tor Steinar Mathiassen

GJENNOMGANG: Tor Steinar Mathiassen sier det har vært flere eksempler på bruk av sosiale medier som bør diskuteres i partiet.

Foto: Privat

nettsiden har tidligere vært leder for den høyreradikale organisasjonen Vigrid.

– Jeg hadde nok ikke delt artikkelen selv, sier Mathiassen.

– Den har elementer i innholdet som jeg ikke kan stå for, og da ville jeg ikke delt artikkelen slik som ble gjort i dette tilfellet.

Etiske retningslinjer

Mathiassen mener politikere bør forholde seg til visse retningslinjer når de deler ting på sosiale medier.

– Jeg tenker at du må først og fremst må kunne stå for det selv, det du deler. Vær varsom-plakaten som media bruker bør kunne ligge litt i bakhodet. Sandefjord kommune har egne etiske regler for både ansatte og politikere hvor det står noe om sosiale medier og bruk av internett.

Hastig beslutning

Hoelseth selv sier han ikke var klar over hvem som drev nettstedet og beklager at han delte saken.

Mathiassen tror det kan være lett å dele artikler og innhold man ikke selv står for ved en feiltagelse.

– Det er nok en tendens i noen av disse sosiale mediene at det går litt fort, uten at en tenker helt over hva man gjør. Det er vel det som har skjedd i dette tilfellet også.